Van Ruijven uitgeschakeld op 500 meter en relay

Redactie 12-02-2018
Foto: Robin van LonkhuijsenDe olympische sporters van TeamNL in Hotel Papendal voor voorafgaand aan de teamoverdracht voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.

De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn voor shorttrackster Lara van Ruijven niet ideaal begonnen. Dinsdag 10 februari kwam zij in actie op de 500 meter maar wist zich niet te kwalificeren. De Naaldwijkse kwam als derde over de streep en dat was niet genoeg voor een plek in de kwartfinale. Ook de 3000 meter relay verliep niet goed zoals gehoopt. Lara eindigde daar, samen met naar teamgenoten Suzanne Schulting, Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof als derde, achter China en Italië. Alleen de nummer 1 en 2 mogen door naar de finale op 20 februari. De Nederlandse shorttracksters rijden nu op dinsdag 20 februari de B-finale.

Volgende week dinsdag 20 februari kan Lara zich dan kwalificeren voor de kwartfinale van de 1000 meter. Als dat lukt, verrijdt ze op donderdag de 22 februari de kwart en eventueel halve en hele finales.

Shorttracker Dylan Hoogerwerf uit Wateringen komt deze dinsdag in actie tijdens de kwalificatiewedstrijd op de 5000 meter, samen net Daan Breeuwsma, Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat en Dennis Visser. De finale van deze afstand is op donderdag 22 februari. Daarnaast zal Dylan zich dinsdag de 20e proberen te kwalificeren voor de kwartfinale op de 500 meter. Indien hij succesvol is, schaatst hij de 22e de kwart en eventueel halve en hele finales.