Noa Blok verovert slalomtitel bij NK alpineskiën

Redactie 27-02-2018
Foto: PRNoa Blok in actie tijdens het NK Alpineski\u00ebn.

De Lierse Noa Blok heeft op een lastige piste de Nederlandse titel alpineskiën op het onderdeel slalom veroverd. Blok wist Britt Molenaar (zilver) en Kiara Derks (brons) voor te blijven.

Noa Blok (Ski Racing Discovery) was blij verrast met het nationale goud. De 17-jarige skiester kwam de eerste manche uit met 15 honderdsten van een seconde achterstand op Britt Molenaar, die direct achter Blok de piste afkwam in een tweede run. Daarin was ze niet snel genoeg om haar voorsprong uit de eerste manche te handhaven. Blok was net even iets sneller dan haar 'rivale'. "Iets wat ik totaal niet had verwacht", straalde de jonge skiester met de gouden medaille om haar nek.

Ze leverde een, analyseerde ze, best onzekere eerste run af. "De sneeuw was moeilijk en het was erg koud. Ik was dan ook best wel nerveus de tweede run en dan komt dit. Nee, dit had ik nooit verwacht. Ik rekende wel op een podium, maar niet op de Nederlandse titel!" Toch beklom ze de hoogste trede van het ereschavot, goed voor het goud. Britt Molenaar kreeg het zilver omgehangen, Kiara Derks (Snowsports Academy Racing) nam het brons in ontvangst.