Broodnodige zege SV Honselersdijk zaal

Redactie 05-03-2018
Foto: Martin van OostveenOthman El Hammouchi scoorde de winnende treffer.\n

De zaalvoetballers van SV Honselersdijk hebben de draad weer opgepakt voor wat betreft de thuisoverwinningen in de competitie. Het Groningse Leekster Eagles werd na 1-0 bij rust met 2-1 verslagen. Na een reeks van (zware) nederlagen een welkome zege. Coach Naim el Yousfi kon afgelopen vrijdag eindelijk weer eens beschikken over een ruime selectie. De zege kan dan ook gezien worden als een teamprestatie. SV Honselersdijk doet weer mee op het niveau eerste divisie.

Doelpunten waren duur afgelopen vrijdagavond in de Honselse Sosefhal. De thuisploeg nam na 5 minuten een verdiende voorsprong door een treffer van Anouar Attal Haoui. Tot de rust waren er diverse kansen, maar geen treffers meer. Na de pauze was het Leek wat de stand weer in evenwicht bracht. De treffer van Othman El hammouchi, na een fantastische aanval 2,5 minuut voor tijd, zorgde voor een hele spannende slotfase waarin S.V. Honselersdijk overeind bleef, mede door het fantastische keepen van Alami Attal Haoui.

De Dijkse ploeg moet vier ploegen onder zich houden. Op dit moment voldoet het daaraan en het heeft handhaving ook grotendeels in eigen hand daar 3 van die 4 teams nog bestreden zullen worden in het restant van de competitie. Op vrijdag 9 maart wordt er om 20.30 uur in de Sosefhal tegen het Rotterdamse Salaam.