Westland Wil Vooruit straalt tijdens ploegenvoorstelling

Redactie 13-03-2018
Foto: www.wielerwestland.nl

Muziek, danseressen en gesoigneerde renners en rensters. Het bleek een perfecte mix te zijn van een geslaagde ploegenvoorstelling van Westland Wil Vooruit op. De Westlandse wielervereniging straalde 12 maart in Westland Theater de Naald.

Met als thema 'Showtime' en spreekstalmeester Gerben Vreugdenhil begon de avond met het voorstellen van de jeugdleden van Westland Wil Vooruit. Met maar liefst drie Nederlands kampioenen in hun gelederen laat de jeugd zien dat er toekomst in de vereniging zit op sportief gebied. Het was ook aanleiding voor wethouder Sport Peter Ouwendijk om naar de ploegenvoorstelling te komen en deze kampioenen samen met Nederlands kampioene baan Daniek Hengeveld te huldigen.

Met de nieuwelingen en junioren heeft Westland Wil Vooruit veel talent in huis, waar zij dit jaar weer een mooi programma mee zullen rijden. Met het unieke opleidingsprogramma van de Westlandse wielervereniging probeert het de mannen klaar te stomen voor de elite/beloften.

De afgelopen twee jaar heeft het Offroad Team van Westland Wil Vooruit zich uitgebouwd tot een vaste waarde binnen de vereniging. De renners en rensters die het goed doen in de modder krijgen in dit team de aandacht wat zij verdienen. Ook komend jaar zal de ploeg weer stad en land afreizen om diverse MTB- en veldritwedstrijden te rijden. Daarbij komt dat de ploeg dit jaar meer internationale koersen gaat rijden. Het zal voornamelijk gaan om koersen in Belgiƫ en Duitsland.

Een aantal jaar geleden zat de dames bij Westland Wil Vooruit in een dip, maar daar is nu niets meer van te zien. Met de komst van Marcel van Alphen als ploegleider en de steun van een paar vaste trainers staat er nu een volwaardige damesploeg. De dames van Westland Wil Vooruit zullen vooral uitkomen in de nieuwelingen- en juniorencategorie. Voor koersen in de clubcompetitie van de elite/beloften wordt de combinatie gezocht met RTC Ahoy uit Rotterdam. Dit jaar zijn de dames niet alleen op sportief vlak goed bezig. Tijdens de ploegenpresentatie maakte de ploeg bekend dat zij ambassadeur van Villa Pardoes.

Naast topsport is ook breedtesport bij Westland Wil Vooruit belangrijk. Het aanbieden van meerdere niveau's moet hier een steentje aan bijdragen. Daarom is twee jaar geleden de amateursploeg opgezet, die voor komend jaar vijf man telt. Zij rijden voornamelijk criteriums in de regio. De amateurs stond vorig jaar garant voor een aantal mooie overwinningen en podiumplekken en willen dat dit jaar weer evenaren.

De avond sloot af met het vlaggenschip van Westland Wil Vooruit, de Elite/Beloften. De introductie werd ingeleid door een video van Cube, de nieuwe materiaalleverancier van de ploeg van ploegleider Gerard Heskes. Nadat vorig jaar 25 renners op het podium stonden, is de ploeg nu geslonken tot 14 man. Maar dit zegt niets over de kwaliteit van de ploeg. De ploeg is een mooie mix van ervaring en jong talent. Mannen zoals Sjoerd Kouwenhoven, Bob Wubben, Marvin van Spronsen en Nick van der Meer kunnen hun ervaring goed delen met de Youngsters Stef Zeestraten, Carlo van den Berg, Wessel van Koppen en de andere talenten die de ploeg heeft. Het is dan ook weer een doel om een paar man aan het eind van het seizoen te kunnen stallen bij een continentale ploeg. Op koersgebied is de Clubcompetitie het grootste doel voor de elite/beloften. De overige wedstrijden zullen vooral moeten bijdragen aan de ontwikkeling van de renners.

bron: www.wielerwestland.nl