Nationale MTB wedstrijden bij WWV in Paasweekeinde

Redactie 26-03-2018
Foto: PRZo'n 460 wielrenners trekken dit weekend naar het parcours van WWV.

Het paasweekeinde staat bij Westland Wil Vooruit in het teken van twee nationale wedstrijden. Op zaterdag 31 maart zal de nationale jeugd in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar in actie komen. Op zondag 1 april worden de wedstrijden voor de Nieuwelingen, Junioren, Amateurs, Elite/Beloften, Dames en Masters verreden. Dit alles vindt plaats op het thuisparcours van Westland Wil Vooruit in recreatiegebied de Wollebrand. Totaal zullen er circa 460 renners deelnemen gedurende deze twee dagen.

Landelijke Jeugd Competitie

Zaterdag zal het programma om 10.30 uur starten met met de jongste categorie, de jongens 7 jaar en meisjes 7 en 8 jaar. Tot de pauze komt ook de jeugd 9 tot en met 11 jaar in actie. In het middagprogramma, vanaf 13.30 uur zullen de laatste drie categorie├źn hun race rijden, jongens en meisjes van 12 tot en met 14 jaar. De wed-strijden maken onderdeel uit van de Landelijke Jeugd Competitie. De jeugd van Westland Wil Vooruit zal goed vertegenwoordigd zijn in alle categorie├źn en onder hen zijn zijn meerdere jongens en meisjes dit tot de nationale toppers behoren.

NL Cup

Zondag worden de wedstrijden om de NL Cup verreden. Om 9 uur gaan de Nieuwelingen van start voor hun wedstrijd van 60 minuten. In deze categorie staan 11 WWV renners aan de start, waaronder 7-voudig Nederlands Kampioen MTB Twan van der Drift. De Nieuwelingen worden opgevolgd door de Masters en Amateurs/Sportklasse. In de middag starten de Junioren vrouwen, Nieuwelingen meisjes, Elite/Beloften vrouwen gezamenlijk. Namens WWV zal Fleur van der Peet een gooi doen naar het podium bij de Nieuwelingen. Larissa Hartog, rijdend voor Merida Bassa Biking Team zal dit doen bij de Junioren. Daarna is het de beurt aan de Elite/Beloften, met Westlander Lars van den Berghen aan de start. De junioren sluiten de dag af, zij starten om 15.17 uur. In deze categorie rijdt veelwinnaar en eerstejaars Junior Luke Verburg, trainend bij WWV en uitkomend voor het Belgische Lares Doltcini.

Ook Bastiaan van Dijk staat aan de start bij de Junioren. De renners van Westland Wil Vooruit die zondag rijden, zijn verenigd in het Offroad Team. Zij rijden een programma van NL Cup en 3-Nations Cup wedstrijden. De wedstrijd in de Wollenbrand is de tweede wedstrijd van het seizoen.