Westlandse wielerklassieker moet spektakel gaan bieden

Redactie 05-04-2018
Foto: PRRon van der Burg met het nieuw ontworpen logo van de Nobutec Omloop van de Glazen Stad.

Nobutec is voor de komende jaren de nieuwe hoofdsponsor van de enige Westlandse wielerklassieker. De 34e editie gaat op 22 april van start onder de naam Nobutec Omloop van de Glazen Stad. Het is niet de enige verandering die de wielerwedstrijd ondergaat.

Samen met de organisatoren wil de hoofdsponsor het sport evenement naar een hoger niveau tillen, zodat het publiek zich de hele middag kan vermaken en de gelegenheid heeft om een hapje en een drankje te nuttigen. Het in Wateringen gevestigde Nobutec is gespecialiseerd in het bouwen van tuinbouwkassen, tuincentra en specialties. Zij hebben inmiddels jarenlange ervaring en prachtige referenties op hun naam staan. De naam Nobutec is ook in de wielersport geen vreemde; er rijden al vele jaren coureurs met op hun shirt de naam van Nobutec rond. Zelf is Ron van der Burg ook een fervent fietser: "Ik draag het wielrennen een warm hart toe," erkent de in 's-Gravenzande wonende ondernemer. "Wielrennen is op dit moment een steeds grotere sport aan het worden. Je ziet steeds meer ploegjes van jong tot oud rijden en niet te vergeten de vrouwengroepjes die er steeds meer bijkomen. Ook mensen op een gewoon rijwiel die plezier in het fietsen hebben. Fietsen leeft op vele manieren in het Westland en dat is mooi om te zien."

Meer spektakel

"Wij vonden het leuk om eens iets groters te sponsoren waaraan onze naam verbonden zou worden," vervolgt Van der Burg zijn verhaal. "De organisatoren van de Omloop van de Glazen Stad waren op zoek naar een hoofdsponsor. Na een aantal gesprekken waren wij het eens met de insteek om van deze wedstrijd een groter evenement te gaan maken. Met meer spektakel en meer te doen voor de bezoekers. De Vogelaer in Honselersdijk is een prachtige start- en finishlocatie, daar kun je veel meer mee doen in mijn ogen. Als de deelnemers aan de Nobutec Omloop van de Glazen Stad zijn vertrokken moesten toeschouwers lang wachten voor de mannen weer langskomen. In de finale komen ze meerdere keren langs de finish, maar in die tussentijd was er niets te beleven voor het publiek. Wij wilden meer spektakel kunnen bieden aan bezoekers. De gemeente heeft vergunning gegeven om de Vogelaer de hele middag voor verkeer af te sluiten en dat wordt nu ingevuld met het Open Kampioenschap voor regiorenners. Het maximum van 75 deelnemers was na twee dagen al bereikt. Er komt een grote tent te staan met hapjes en drankjes. Niet te vergeten een televisiescherm waarop dezelfde dag verreden klassieker Luik-Bastenaken-Luik kan worden gevolgd. Voor de kinderen wordt een springkussen neergezet zodat ook zij hun vertier hebben. Zowel zakelijk als privé hoop ik dat het op deze manier een grote en aansprekende ronde wordt."

Opstap

Voor het publiek is het tevens een evenement waar de grote namen van het wielrennen voor de toekomst van dichtbij te bewonderen zijn. De Nobutec Omloop van de Glazen Stad is een opstap naar het uitkomen van een wielerteam op het hoogste niveau. In het verleden waren Stefan van Dijk en Wilco Zuijderwijk winnaars van de Westlandse wielerklassieker. Streekgenoten die hun sporen in het professionele peloton verdiend hebben. Recent stonden Dylan van Baarle en Dylan Groenewegen op de hoogste trede van het podium in Kwintsheul. Beide zijn sinds hun zege aansprekende namen bij World Tour ploegen geworden. De zege van Groenewegen in de slotetappe van de Tour de France in Parijs vorig jaar ligt nog vers in het geheugen van de wielerliefhebber.