Geen jeugdcompetitie, wel oefenwedstrijd WL Elftal

Redactie 04-04-2018
Foto: Dick Hartman \/ Hans BosMet een rollenspel werd een incident met een deel van de aanwezigen nagespeeld over de schuldvraag.

Vorige week woensdag vond bij HVC'10 in Hoek van Holland de jaarlijkse Algemene Vergadering plaats van de FeVoWest, de Federatie Voetbalverenigingen Westland en Midden-Delfland. Het was voor de 66e keer dat de aangesloten verenigingen bijeen kwamen. Voorzitters en overige vertegenwoordigers van veertien van de zestien aangesloten verenigingen waren aanwezig. Ook oud-bestuurders en KNVB-vertegenwoordigers vonden de weg naar Hoek van Holland. Sinds 2016 vergadert het bestuur bestaande uit voorzitter Nico van der Knaap, penningmeester Piet Roels en secretaris Dick Hartman, regelmatig met en bij de aangesloten verenigingen, waardoor de agendapunten snel konden worden afgehandeld.

Vrouwenvoetal

Penningmeester Piet Roels werd in zijn functie herkozen, maar voor de functie van 'wedstrijdzaken' werd nog geen geschikte kandidaten gevonden. Daarom kan FeVoWest nog niet starten met de jeugdcompetities. Een toernooi voor het vrouwenvoetbal wordt dit seizoen wel gespeeld in het Westland. Den Hoorn heeft zich hier geplaatst voor de finale. De andere halve finale gaat tussen Lyra en Maasdijk. Deze wedstrijd wordt binnenkort gespeeld. De finale staat gepland voor medio april 2018.

Westlands Elftal

Het afgelopen jaar kwam het Westlands Elftal, onder leiding van Johan Voskamp, niet in actie. Voor dit jaar zijn contacten geweest met ADO Den Haag en Sparta, maar helaas kon geen overeenstemming worden gevonden over een voor beide partijen geschikte datum. Excelsior Rotterdam komt dit jaar wel naar Westland, werd kort na de vergadering bekendgemaakt. De locatie is nog onbekend, maar een datum is al geprikt: 7 juli.

Na de pauze gaf Wouter van Alphen een presentatie over het vrijwilligerswerk van Vitis Welzijn in het Westland. Daarna leidde Frank Neef, projectleider projectgroep 'Weer spelen tegen', een rollenspel over de schuldvraag na een incident op het veld. Volgend jaar wordt de jaarvergadering bij Quintus in Kwintsheul gehouden.