Eredivisie dames bij LTC 's-Gravenzande

Redactie 05-04-2018
Foto: PRDe eredivisie-dames van LTC 's-Gravenzande met v.l.n.r: Femke Strijbis, Jill van Doorn, Lizz van der Kruk, Rosalie den Hoedt, Ilse de Ruijt en Jo\u00eblle van Doorn.

Deze week gaat de jaarlijkse voorjaarscompetitie op tennispark LTC 's-Gravenzande van start. Op iedere dag van de week zullen zowel teams uit de jeugd als de senioren het tegen verschillende verenigingen op gaan nemen. Dit jaar zit er een extra bijzonder team tussen, aangezien het eerste dames team vorig jaar gepromoveerd is naar de landelijke Eredivisie. Tijdens deze competitie gaat het team bestaande uit Joëlle van Doorn, Jill van Doorn, Lizz van der Kruk, Rosalie den Hoedt, Nienke Strijbis, Femke Strijbis en Ilse de Ruijt er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te kunnen zetten.

"Het is heel bijzonder dat wij dit jaar in de Eredivsie uit mogen komen", zegt Ilse de Ruijt. "We hebben niks te verliezen in deze klasse, omdat er heel veel goede dames in deze klasse uitkomen, maar we willen tegelijkertijd ook goed presteren. We gaan in ieder geval alles uit de kast halen, om onze tegenstanders het zo moeilijk mogelijk te maken." Het is landelijk het hoogst haalbare. Er word zelfs een keer gespeeld tegen een team uit Leeuwarden, maar die komen naar 's-Gravenzande toe. Op zondag 8 april is de eerste speeldag voor de dames. "Uiteraard kunnen we wel wat aanmoediging gebruiken!" Via de website van LTC 's-Gravenzande www.ltc-sgravenzande.nl is het programma van de dames te bekijken.