Honselersdijk op drempel van handhaving

Redactie 08-04-2018
Foto: PRN\u00e9-Shawn Morris scoorde tweemaal.

Door een 2-5 zege op bezoek bij Het Vennewater is SV Honselersdijk nog maximaal 3 punten verwijderd van prolongatie van het eerste divisieschap. Die punten zouden behaald moeten worden in de uitbeurt bij Leekster Eagles of de thuisbeurt tegen Texel op respectievelijk 13 en 20 april. Directe degradatie is met de zege vrijdagavond sowieso voorkomen, in het slechtste geval dient het andere Oranje nog PD wedstrijden te spelen indien de laatste 2 speelronden niet verlopen zoals gewenst.

SV Honselersdijk wist waar het om ging in Heiloo, het speelde goed, werkte hard en liet zien dat het als team ook goed kan fungeren. De eerste helft werd er dan ook een 0-2 voorsprong genomen. Gesteund door vele Dijkse supporters, die het thuispubliek overstemden, liet de ploeg van coach Naim el Yousfi zich niet van de wijs brengen door de aansluitingstreffer kort na rust. Want de Westlandse ploeg liep uit naar 1-4 wat uiteindelijk een 2-5 zege werd. Uitblinker NĂ©-Shawn Morris scoorde tweemaal. Kenan Koseoglu, Farid El Hammouchi en James Dhanai wisten de Vennewater sluitpost ook te verschalken. SV Honselersdijk kwam de wedstrijd ook verder zonder kleerscheuren door waar de Noord Hollandse ploeg tegen 6 gele kaarten opliepen waarvan er twee spelers al vroegtijdig onder de douche moesten vanwege een tweede gele kaart.

Coach Naim el Yousfi was tevreden over zijn team en ziet de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet. Om zich helemaal veilig te spelen heeft hij nog 3 punten nodig en met een schuin oog wordt er gekeken naar Hovocubo 2. Het tweede team van de lijstaanvoerder in de Eredivisie moet komende vrijdag op bezoek bij Het Vennewater en eindigt thuis tegen Urk. De voorsprong van SV Honselersdijk op Hovocubo is momenteel 5 punten.