NCFS ontvangt cheque van Axia Kuitenbijtersrun

Redactie 11-04-2018
Foto: PRTed Hartman, ambassadeur van NCFS, ontving de cheque uit handen van Sandor van Vliet van hoofdsponsor Axia Vegetable Seeds.

Het bedrag dat in oktober tijdens de Axia Kuitenbijtersrun werd ingezameld voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, is dinsdag 10 april uitgereikt. Ted Hartman, ambassadeur van de stichting, mocht een bedrag van 2.840,- euro ontvangen uit handen van Sandor van Vliet van hoofdsponsor Axia Vegetable Seeds. De run vond plaats in de nacht van oktober 2017 waarin de zomertijd werd teruggezet.

De overhandiging vond plaats bij de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 in het bijzijn van de organisatie van de Kuitenbijtersrun en bestuurslid Sander van Assen van Olympus '70. De ambassadeur sprak zijn dank en waardering uit naar de lopers en sponsors die deze mooie bijdrage bijeengebracht hebben. "Hoewel we al goede resultaten hebben bereikt, is er nog veel geld nodig om verder onderzoek te doen. Mensen die lijden aan taaislijmziekte worden gemiddeld niet ouder dan 40 jaar en hebben met een hele nare ziekte te kampen. Veelvuldig onderzoek is hard nodig en heeft in de laatste decennia al geleid tot een stijging van de levensverwachting van mensen die met deze erfelijke ziekte geboren worden," aldus Hartman. "Medicijnen om de ziekte te bestrijden zijn duur en helpen niet altijd. Daar is vanwege de aard van de ziekte maatwerk voor nodig, waardoor de kosten hoog zijn."