TurnenGoud voor Noa Talboom in halve finale

Redactie 16-04-2018
Noa Talboom behaalde goud.
Foto: PR

Een foutloze meerkamp resulteerde voor jeugdturnster Noa Talboom, van Devona uit Wateringen, in een ruime overwinning. Talboom mocht al vrijwel alle voorwedstrijden het podium beklimmen en bewees afgelopen zaterdag in het verre Leek opnieuw haar kwaliteiten. Door deze prestatie zal zij volgend seizoen moeten promoveren naar de 1e divisie. Zij zal zich de komende periode voorbereiden op haar meerkampfinale en drie toestelfinales; sprong, brug en vloer. Bij de toestelfinales komen de sterkste acht toestelspecialisten vanuit Nederland in actie. Naast Talboom zullen in de brugfinale ook haar trainingsmaatjes Carmen Nicolai en Vera Lagendijk om de titel strijden. Namens Devona mogen 14 turnsters afreizen naar de Nederlands Kampioenschappen. Gezamenlijk hebben zij ruim 15 toestelfinales binnengesleept.

Binnen de Talentendivisie won Corinne Cate Tabé ook overtuigend het goud in Leek. Zij mag zich opmaken voor de meerkampfinale en toestelfinales sprong & brug in Ahoy Rotterdam, tijdens Fantastic Gymnastics. Zij turnt dan naast Eythora Thorsdottir, Sanne Wevers en Epke Zonderland die hetzelfde weekend ook zullen strijden om de Nederlandse titels.

Komend weekend vindt de laatste halve finale plaats. Zaterdag komen in Alkmaar Lynn Dijkshoorn en Claire Talboom (zus van Noa Talboom & Nederlands Kampioen van de senioren 2e divisie 2017) in actie. Op zondag komen Lisa vd Houwen, Ilse Hamel als senioren 3e divisie in actie en Maryam Moneim bij de pupillen 1 N3. Ook zij gaan de strijd aan voor de felbegeerde finaletickets.