Sterke mannen strijden in Monster

Redactie 11-05-2018
Foto: Archief \/ Rolf van KoppenVorig jaar waren de sterke mannen ook al in Monster. Toen ging het om de titel Sterkste Man van het Westland.

Komend weekend is Monster het terrein van krachtpatsers die vrachtwagens trekken en boomstammen tillen. Op zaterdag 12 mei wordt de derde voorronde voor het NK Sterkste Man van Nederland gehouden op het Kerkplein in Monster.

Sterkste

Het is niet de eerste keer dat Monster wordt overspoeld door spierbundels. Vorig jaar werd er al de Sterkste Man van het Westland gehouden. "Naar aanleiding van die succesvolle editie hebben we samen met de Monsterse winkeliersvereniging opgetrokken om deze voorronde naar Monster te halen",vertelt Gerrit Korteland van de organisatie. Vanuit heel Nederland komen twaalf deelnemers naar het kustdorp. "Ook Angelo van der Pas zal er bij zijn. Deze 25-jarige Delftenaar won viermaal eerder de strijd om de titel Sterkst Man van het Westland. Ja, hij is wel een favoriet." Monsternaar Patrick Lapouge, die vorig jaar ook een gooi deed naar de Westlandse titel, zal niet meedoen. Ook Alex Moonen, huidig Sterkste Man van Nederland zal meedoen.

Terras

Op het programma staan vijf onderdelen. De mannen gaan auto's tillen, vrachtwagens trekken, boomstammen tillen, de farmers walk doen en stones of strength. De drie heren die bovenaan in het klassement eindigen plaatsen zich voor de finale van de Sterkste Man van Nederland die op 30 juni plaatsvindt in Schinveld, Limburg. De wedstrijdleiding bestaat uit zevenvoudig Sterkste Man van Nederland Jarno Hams en zijn collega Berend Veneberg die ook zeven keer de sterkste Nederlander was. Het evenement vindt plaats op het Kerkplein en het terras van café Comeback zal de gehele dag geopend zijn. Ook zijn er kramen met diverse etenswaren en voor de kinderen is er een springkussen. Het grote trekken, tillen en sleuren begint om 13.00 uur.