Prominent verdubbelt capaciteit met nieuwbouw

Redactie 17-05-2018
Foto: PREen impressie van hoe het nieuwe pand er uit komt te zien.

In 2019 verrijst langs de A20 een nieuw, opvallend pand van telersvereniging Prominent. In het nieuwe gebouw worden de activiteiten van de twee huidige kleinpakvestigingen van Prominent samengevoegd tot één locatie en ook de kantoormedewerkers trekken hier straks in. Dankzij vol geautomatiseerde verpakkingslijnen vinden uiteindelijk jaarlijks 250 miljoen verpakkingen met tomaten hun weg naar de klant; een verdubbeling van het huidige aantal.

De nieuwe verpakkingsfaciliteiten bieden ook letterlijk ruimte voor nauwere samenwerking met Purple Pride, Green Diamonds, Sweetpoint en Paprico, de partners binnen coöperatie DOOR. Op dit moment vinden hier gesprekken over plaats. Het kan de klanten het gemak van een one-stop-shop bieden, door naast tomaten ook andere vruchtgroenten klein te verpakken.

Prominent is een vereniging van 30 tomatenbedrijven die samen goed zijn voor 380 ha. Dit is inclusief drie eigen teeltlocaties. Behalve voor de afzet werken telers ook samen op het gebied van verpakken, veredelen van eigen rassen tomaten en het uitzenden van personeel.