Goede Omloop Hoeksche Waard niet beloont

Redactie 28-05-2018
Diederik Deelen eindigde met een kleine achterstand als negende.
Foto: PR

De renners van Westland Wil Vooruit hebben afgelopen zaterdag een goede Omloop Hoeksche Waard gereden, maar wisten dat helaas niet om te zetten in punten. Vooraf werd al gesproken over dat er gepresteerd moest worden. De punten zijn voor de Westlandse wielervereniging hard nodig. Tot vlak voor het einde werd er door de ploeg ook erg goed gereden. Coen van Kleef zat mee in een vlucht die lang voor de troepen uitreed en toen het peloton in drie stukken brak, zaten vier van de vijf renners van WWV bij de eerste groep. De eerste een tweede groep sloten weer bij elkaar aan en daarmee had de ploeg weer vijf man van voren.

De finale werd gekenmerkt door verschillende ontsnappingen. Bij de beslissende ontsnapping zaten zowel Diederik Deelen als Nick van der Meer. Het bleef voor de kopgroep op de plaatselijke ronde knokken om weg te blijven, maar dat lukte wonderwel. Met ongeveer 10 kilometer te gaan brak de orginele groep van zeventien renners in twee groepen. Bij de eerste zeven zat Diederik Deelen weer bijzonder attent bij.

In de laatste kilometer regende het demarrages van renners die liever niet met Peter Merx naar de streep reden. Onder andere Robin Löwik, Arno Kleinjan en Arjan Hofman probeerden het. Juist toen alles weer bij elkaar was, was er een valpartij in de kopgroep.

Diederik reed op dat moment al met kramp in zijn benen rond en kon daardoor niet meer mee doen voor de overwinning. Hij eindigde op kleine achterstand als negende.

De sprint werd gewonnen door Peter Merx. De renner van NWV Groningen klopte de de rest met overmacht. Martijn Dijkstra werd tweede voor nummer drie Robin Löwik.

Voor Westland Wil Vooruit zijn de druiven bijzonder zuur. Na een goede koers is er geen loon naar werken. Door de kramp kon Diederik zelf niet meer mee doen voor overwinning en ontstond er een tijdsverschil met de rest van kopgroep. Dit is dan weer van belang voor het clubklassement. Nick sprintte nog knap naar een tweede plek in de pelotonsprint en 11 plek in de koers, maar dat mocht dan voor de clubklassering ook niet meer baten. Carlo van den Berg reed ondanks zijn aandacht voor zijn studie de laatste tijd netjes in het peloton uit. Sjoerd Kouwenhoven werd in de laatste kilometer nog in de kant gereden, waardoor hij zijn ploeg niet meer bij kon staan.