Kampioenschappen voor G-korfballers

Redactie 28-05-2018
Foto: PRDe G1 viert het kampioenschap.

Het regent kampioenschappen bij de G-afdeling van de Maasdijkse korfbalvereniging Dijkvogels. Zowel de 1, 2 als de 3 zijn kampioen geworden. De G1 trad op 26 mei aan tegen Merwede voor de kampioenswedstrijd. Het team, dat bij deze gelegenheid gecoacht werd door Marvin Hess, ging direct goed van start. De hele eerste helft werden er goede kansen gecreƫerd en ook afgemaakt. In de rust stond het al 8-0. In de tweede helft scoorde de Dijkvogels nog tweemaal, waardoor de eindstand 10-0 werd. Daarmee was het kampioenschap veilig.

De G2 speelde op dezelfde dag een toernooi in Oud-Beijerland. Korbatjo was de eerste tegenstander. Omdat dat team een heer te weinig had, werd besloten 7 tegen 7 te spelen. In de eerste helft lukte het de Maasdijkers een punt te scoren, maar ook Korbadjo scoorde. In de tweede helft kregen de Dijkvogels vleugeltjes. Uiteindelijk won Dijkvogels 2 met 1-6. De tweede wedstrijd was tegen Movado. Het werd een gelijkwaardige wedstrijd, die in 2-1 voor de Dijkvogels eindigde. Dat was het tweede kampioenschap.

De G3 speelde vorige week al haar laatste wedstrijd bij de buren van ONDO. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 4-4 en dat was voldoende om bovenaan in de poule te eindigen. Het derde kampioenschap.

Volgende week, op 8 juni, komt de G-afdeling van Dijkvogels opnieuw in actie, dit keer tijdens de Special Olympics 2018 in de Achterhoek.