Benthe Boonstra debuteert bij EK roeien junioren

Redactie 29-05-2018
Foto: PRV.l.n.r: Pau Koster (RV Maas), Benthe Boonstra (RV de Laak), Lisa Bruijnincx (RV Gouda) en Fien van Westereen (RV Willem III).

Afgelopen weekeinde debuteerde de 17-jarige VWO-scholiere Benthe Boonstra uit Monster namens Nederland bij de Europese Kampioenschappen voor junioren in het Franse Gravelines in de dubbelvier-zonder stuur. Op de finaledag werd de B-finale door dit Nederlandse roeiteam gewonnen. De selectie voor de A-finale werd net niet gehaald. In de kwartfinales roeiden ze ontspannen samen en lagen ze lang op de tweede plek maar vlak voor de finish schoof Italiƫ hun boot ervoor en verloren ze hun plek in de A-finale met drie tienden van een seconde. Maar de meiden maakten dit goed met een prachtige B-finale waarbij ze met een bootlengte voor op Kroatiƫ en de andere B-finalisten wonnen.

Benthe roeit en traint sinds een jaar bij roeivereniging de Laak in Den Haag en is dit jaar geselecteerd voor het EK met nog drie andere meiden van verschillende roeiverenigingen. Met deze prestatie al binnen is het nu op naar het WK jeugdroeien van 8 tot 12 augustus in Tsjechie.