Omloop van Ter Heijde ging voor de wind

Redactie 11-06-2018
Foto: Astrid ZoutmanZo'n 190 kinderen deden mee aan de Omloop van Ter Heijde.

Voor het eerst is 12 jaar hadden de deelnemers aan de Omloop van Ter Heijde wind mee op het strand.

Bij de 5 kilometer mannen was Arthur van Dijk uit Monster binnen de 18 minuten weer terug in het dorp, gevolgd door René van der Stap en Vincent Tas. Maarten Bakker van Olympus'70 kon het podium net niet realiseren. Bij de dames kwam Birgit Vanson als eerste aan in de Trompstraat. Marina Voronina en Cindy Barendse stonden naast haar op het podium. Om 20.15 uur werd de 10 kilometer weggeschoten. Na 37 minuten had Wynfrith Meijwes al twee rondjes van 5km gelopen. Door de 'voor-de-wind' op het strand was hij zo snel thuis. Tweede en derde werden respectievelijk Issak Berjane en Dominic Bersee.

Hendrike Oosterhof stond na haar 10 km boven op het ereschavot bij de dames, met rechts van haar Vanessa Hartman en links Jil de Gier.

Bij de jeugd deden zo'n 120 lopertjes mee aan de Piet Looije 600 meter door het knusse Ter Heijde. Ouders en grootouders langs het parcours om hun kroost aan te moedigen. Menig lopertje begon huilend aan deze afstand van de spanning. De eerste die over de finish kwam was Drazic Rondhuis, gevold door Owan van Beek en Kristiaan van Leeuwen. Bij de meisjes ook bekende hardloopsters die om de prijzen vochten. Boven op het ereschavot stond Noor vd Kruk, met naast zich Floor van Haaster en Eliza van Velthoven.

Aan de 1300 meter deden 60 deelnemers mee. Bij de meisjes eindigden Tess Homan en Floortje Lusthof op één en twee (waren vorig jaar twee en drie) gevolgd door Stella Binka. De jongens hadden als winnaar Milan van Holstein, die Joshua Adriaanse en Constantijn Klomp achter zich liet.

De organisatie en al hun medewerkers kunnen terug zien op een zeer geslaagd hardloopfestijn met ongeveer 190 kinderen en 465 volwassen deelnemers.