Monster wint Westlands Oude Glorie Toernooi

Redactie 11-06-2018
Foto: Henk BlokIn de finale namen Quintus en vv Monster het tegen elkaar op.

De zesde editie van het Westlands Oude Glorie Toernooi is afgelopen zaterdag gewonnen door vv Monster.

Op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande namen 12 teams het tegen elkaar op. De veelal oud eerste elftal spelers speelden om de wisseltrofee, beschikbaar gesteld dor Leo de Haan. Verenigingen, die door fusies niet meer bestaan, namen ook deel aan dit toernooi en speelden in hun oorspronkelijke clubkleuren van toen.

In poule A eindigde Quintus als eerste gevolgd door 's-Gravenzandse SV, Lyra, RKSVM, Verburch en Hoek van Holland. In poule B was vv Monster de sterkste, gevolgd door GDA, Velo, Maasdijk, 's-Gravenzandse VV en Hoekse Boys. De finalewedstrijd tussen Quintus en vv Monster werd door laatstgenoemde met 0-3 gewonnen. Net als vorig jaar kregen de Monsternaren de wisseltrofee weer uitgereikt.

Sportief

De organisatie kan terugkijken op een prima en sportief verlopen toernooi. De 'oude mannen' hadden er zin in, al ging het, zeker de laatste wedstrijden, wat moeizamer. De snelheid was er niet altijd meer, maar de techniek hebben zij zeker nog niet verleerd. Na afloop bedankte de organisatie iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het toernooi. Jan Hordijk, oud-speler van Maasdijk werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. Met zijn 71-jaar was hij de oudste speler die meedeed en hij ontving een fraai aandenken.

Na afloop van het toernooi stond er een heerlijk buffet klaar voor alle deelnemers en werd er buiten in het zonnetje nog lang nagepraat over de tijden van weleer.