Succesvol NK de D-jeugd bij Dijkvogels

Redactie 11-06-2018
Foto: PR

Elk korfbalseizoen wordt afgesloten met een toernooi voor de beste 8 D-teams, waarvan de winnaar gekroond wordt tot Nederlands Kampioen. Deze wedstrijden worden gespeeld op neutraal terrein en dit jaar mocht (het onlangs gepromoveerde) Dijkvogels als gastheer dit kampioenschap organiseren op het eigen sportcomplex in Maasdijk.

Al maanden van tevoren werd een commissie gevormd en werden de voorbereidingen gestart. Het draaiboek werd gemaakt, vrijwilligers werden gezocht en ingedeeld en er werden sponsors aangetrokken, om van deze dag een groot succes te gaan maken. Nadat vorige week de 8 gastteams definitief bekend werden konden de laatste voorbereidingen worden getroffen en was Dijkvogels klaar voor de dag. De teams werden ontvangen, de dag werd feestelijk geopend en de wedstrijden konden beginnen.

Fortuna D1 werd uiteindelijk de winnaar van deze dag, maar heeft samen met Vitesse als verrassend finalist zeker een mooie finalewedstrijd laten zien. Na een feestelijke afsluiting met alle teams kon iedereen moe maar voldaan weer naar huis terugkeren. Dijkvogels mocht vele complimentjes in ontvangst nemen voor de geweldige organisatie van dit kampioenschap.