Maranto's vierde op internationale wedstrijd

Redactie 18-06-2018
Britt Swanborn (l.) en Melanie Meerman.
Foto: PR

De twirlsters Melanie Meerman en Britt Swanborn van de Westlandse Twirlvereniging 'The Maranto's' uit Ter Heijde aan Zee deden in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 juni mee aan het International Twirling Competition (ITC) 2018 in Almere.

Met de wetenschap dat het een zwaar weekend zou worden vanwege het zeer hoge niveau van de overige deelnemers, gingen de Maranto-dames vol energie de uitdaging aan met deelnemers uit België, Duitsland, Frankrijk, Japan, Nederland, Noorwegen, Schotland, Tsjechië en Zweden. Een wedstrijd met een WK gevoel, maar ook met WK niveau.

Melanie Meerman kwam uit in de categorie Artistic Twirl Senior Level B en zij deed haar solo routine echt schitterend. Britt Swanborn kwam later op de vloer in de categorie Artistic Twirl Junior 2 Level B. Ook Britt deed haar solo routine schitterend. Beide dames waren zelf zeer tevreden over de uitvoering van hun solo routine, maar ook instructrice Antoinette van Bommel was meer dan tevreden en trots op haar leerlingen.

Na hun solo routine was het weer snel omkleden want Britt en Melanie moesten ook nog als duo de vloer op. Het Maranto duo Melanie Meerman-Britt Swanborn kwam hier uit in de categorie Freestyle Pair Senior. Tijdens deze internationale wedstrijd waren alle niveaus van N3 t/m Elite in één categorie geplaatst en de Heijdse dames zitten in N3.

Aan het eind van de tweede dag werden de uitslagen bekend gemaakt. Melanie Meerman en Britt Swanborn hebben met hun solo routine elk in hun eigen categorie een mooie vierde plaats behaald op het ITC in Almere. In de categorie Freestyle Pair Senior werden de dames elfde tijdens het International Twirling Competition.