Wisselend weekend voor Boerboom

Redactie 18-06-2018
Foto: PR

Vorig weekend werden de motorraces verreden op het circuit van Snetterton in de British Superbikes. 's-Gravenzander Jorel Boerboom had hier een aantal weken geleden al getraind om goed voor de dag te komen dit weekend.

In de eerste training op vrijdag behaalde Boerboom een 2e plaats in zijn klasse. De tweede training verliep minder. Door een meachanich probleem kon de Westlander zijn tijd niet verbeteren. De kwalificatie op zaterdag verliep ook niet erg lekker, maar Boerboom wist alsnog een scherpe tijd te noteren. Race 1 op zaterdag ging niet goed om dat Boerboom door een saftey car de aansluiting niet kon maken met de kopgroep. Een ronde voor het einde, toen de 's-Gravenzander op een goede positie lag, plofte er een motorblok van een coureur. Er kwam olie op het wegdek kwam waardoor de 's-Gravenzander, samen met zes andere coureurs, ten val kwam. Met op een goede positie te liggen en nog een ronde te gaan plofte een motorblok van een coureur voor Jorel waardoor olie op de baan kwam en Jorel met nog 6 coureurs ten val kwam.

Race 2 op zondag had Boerboom een slechte start maar hij wist zich goed naar voren te knokken zodat hij op tweede positie in zijn klasse kwam te liggen. In de laatste ronde wist een teamgenoot hem nog te passeren maar in de laatste bocht voor de finish pakte Boerboom hem terug zodat een tweede plaats in zijn klasse werd behaald.