Rolstoelhandbal Quintus landskampioen

Redactie 25-06-2018
Foto: PRDe rolstoelhandballers werden feestelijk gehuldigd.

Zaterdag 23 juni vond op het Quintus sportcomplex in Kwintsheul een druk bezochte huldiging plaats van het Quintus rolstoelhandbalteam 1, dat onlangs in Nibbixwoud landskampioen rolstoelhandbal werd. Tijdens een spannende finale op zondag 3 juni, waarin het team enthousiast werd toegejuicht door Quintus 2, versloegen ze CSV uit Castricum op overtuigende wijze.

Tijdens de huldiging werd het team toegesproken door voorzitter Eric van Steekelenburg van Quintus handbal, die tevens pleitte voor meer aandacht van de lokale politiek voor de gemeenschap van Kwintsheul, en de Westlandse wethouder en locoburgemeester Piet Vreugdenhil. Beide sprekers benadrukten dat zij bijzonder trots waren op het team en ze waren het er samen over eens dat deze prestatie Kwintsheul weer op de kaart heeft gezet.

De initiatiefneemster van de rolstoelhandbal in het Westland, Brigitte Eekhout, benoemde tijdens de huldiging het streven om het EK rolstoelhandbal in 2020 in Kwintsheul te organiseren. Een speciaal team is in onderhandeling met de internationale bonden en hoopt binnenkort hierover uitsluitsel te kunnen geven.