Westlands Elftal scoort mooi, verliest wel

Redactie 09-07-2018
Foto: Danny PloegaertDe ploeg van van het Westlands Elftal.

Onder de vlag van FeVoWest speelde het Westlands Elftal zaterdagmiddag een wedstrijd tegen Eredivisionist Excelsior. De Rotterdammers verlieten het veld met een 3-7 overwinning.

Voor Excelsior Rotterdam was het de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd op de velden van Westlandia in Naaldwijk. Ze stonden binnen een kwartier spelen al met 0-3 voor. Ali Messaoud (tweemaal) en Ryan Koolwijk namen die treffers voor hun rekening door doelman Edgar Leerdam van Westlandia zondag te passeren. Een uitslag met dubbele cijfers leek in de maak. Maar na het eerste kwartier kreeg het Westlands team wat meer vat op de tegenstander en stond het tot aan de pauze geen tegentreffers meer toe. Omdat de ploeg van coach Johan Voskamp ook niet aan doelpunten toekwam in de eerste helft, was de stand bij de rust 0-3.

Na de pauze liet Excelsior-trainer Poldervaart een vrijwel ander team het veld op komen. Bij de Westlanders na rust ook veel nieuwe gezichten in het veld. De vele wisselingen in de rust kwamen wel de wedstrijd ten goede.

Slotakkoord

Toch maakte de jeugdige Dave van Delft niet lang na de hervatting 0-4. Bij deze stand wisten de gastheren iets terug te doen in de 51e minuut. Lars Kooren van SC Monster scoorde voor het Westlands elftal. Na een voorzet van Angelo Zwirs van Honselersdijk verdween zijn schot via een been van een speler van Excelsior in het doel. Nadien liep Excelsior via Mikael Anderson en Dennis Mahmudov verder uit naar 1-6.

De formatie van trainer Voskamp toonde veerkracht en kwam in de 64e minuut terug tot 2-6 door een fraaie inzet van Melvin van der Zeijden van Verburch, na een voorzet van Jeroen Spruijt (nu Rijnsburgse Boys). In de 73e minuut scoorde Lars van den Berg (vv Maasdijk) zeer fraai uit een vrije trap, ruim zestien meter van het doel. Zijn schot verdween rechtsreeks in de kruising. Het slotakkoord was weer voor Excelsior, jeugdspeler Carlito Fermina bepaalde de eindstand op 3-7.

Tegenvaller

Ruim vierhonderd man publiek was op de wedstrijd afgekomen, maar slechts een klein deel daarvan was betalend toeschouwer. De meesten kwamen binnen via de vrijkaarten die waren verspreid onder spelers, sponsoren, aangesloten vereniging en Excelsior. Daarmee liep de wedstrijd voor FeVoWest uit op een financiƫle tegenvaller.