Schoolhandbaltoernooi met 600 deelnemers

Redactie 09-07-2018
Foto: WPK\/Westlandia

Zo'n 600 basisschoolscholieren uit de regio, een record van maar liefst 86 handbalteams en de aanwezigheid van de Nederlands Kampioen Schoolhandbal. Een beter scenario was bijna niet denkbaar voor het Schoolhandbaltoernooi 2018 dat afgelopen zaterdag werd georganiseerd door handbalvereniging WPK/Westlandia. Het toernooi vond plaats De Hoge Bomen in Naaldwijk.

Iedere klassenlaag speelde in een eigen poule met teams afkomstig van verschillende basisscholen. Door de poulewedstrijden te winnen kon de finale worden bereikt waar gestreden werd om de podiumplaatsen. Het was al snel duidelijk dat alle teams gebrand waren op de overwinning en enkele wedstrijden werden pas in de allerlaatste minuut beslist. De kampioenen konden rekenen op een beker maar ook de overige spelers werden niet vergeten en ontvingen uit handen van de toernooi commissie een vaantje als herinnering aan de dag.

Tijdens de dag werd niet voorbij gegaan aan het feit dat De Regenboogschool uit Naaldwijk de titel Nederlands Kampioen Schoolhandbal 2018 mag dragen. Onder grote belangstellingen werden de meisjes uit groep 8 dan ook gehuldigd.