Wandelen en hardlopen tijdens Ruitenburg Run

Redactie 17-07-2018
Foto: Carry WilminkDe Ruitenburg Run is een populaire hardloopwedstrijd op de Westlandse kalender.

Vorig jaar heette het nog de VTM Loop, maar dit jaar zullen honderden atleten in Maasdijk starten aan de Ruitenburg Run. Het hardloopevenement wordt op 21 juli voor de 28e maal georganiseerd.

Op het programma staan de 5 van Dael en de 10 kilometer lange Ruitenburg Run. Wandelaars kunnen zich vastbijten in het Sportief Wandelen over 10, 15 of 25 kilometer en de jeugd kan de benen uit het lijf rennen tijdens de Beekenkamp Jeugdloop.

Vanaf 8.00 uur 's morgens kunnen de wandelaars van start gaan. Tegen betaling van 4 euro kunnen zijn één van de drie routes afleggen. Leden van een wandelbond krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 50 cent korting. De hardloopwedstrijden over 5 en 10 kilometer gaan tegelijk van start; om 13.30 uur. Inschrijven voor de hardloopwedstrijden kan tussen 12.00 en 13.15 uur, in de tent op het Spektakelveld. De jeugd verschijnt om 15.00 uur aan de start van de Beekenkamp Jeugdloop. Kinderen tot en met 7 jaar lopen een rondje van 350 meter, de jeugd van 8 tot en met 12 loopt die ronde twee keer. De kinderen kunnen zich inschrijven in de tent op het Spektakelveld.

Populair

Het evenement in Maasdijk is populair bij sportieve streekgenoten. Vorig jaar verschenen, ondanks wisselvallig weer, 897 aan de start. Malcolm Hicks uit Den Haag was toen de rapste op de 10 kilometer met een tijd van 30:19. Op de 5 kilometer was Timo de Geus van AV Spirit uit Oud-Beijerland de winnaar met een tijd van 16:03. Snelste dames waren respectievelijk Fanos Tekle in 36:59 en Elsbeth Ciesluk van Haag Atletiek 17:07.

Circuit

Zowel de Ruitenburg Run Maasdijk als De 5 van DAEL behoren tot het Agium Zomer Runcircuit. In dit regionale runcircuit worden de prestaties van atleten die aan de regionale hardloopwedstrijden meedoen met elkaar gemeten op basis van ijktijden. Er is een circuit voor de 5 kilometer-wedstrijden en één voor de langere afstanden; 10 en 21 km. Aan het einde van het seizoen is er een prijsuitreiking. Naast Maasdijk staan ook de Bradelierloop (18 augustus) en de Rijk Zwaan Loop (29 september) op het programma.

Meer informatie over het evenement in Maasdijk is te vinden op www.ruitenburgrunmaasdijk.nl. Meer over het Agium Run Circuit is te vinden op www.agium.nl/runcircuit.