Nederlandse toppers in supercriterium Kwintsheul

Redactie 19-07-2018
Foto: JdGV.l.n.r. Andr\u00e9 Jansen, Hans Jansen en Bert Plooij.

Vrijdag 20 juli wordt voor de 33e keer de wielerronde van Kwintsheul georganiseerd. Het uit drie man bestaande wielercomité heeft een heel mooi programma samengesteld, waar de goede oude tijd weer in terug te vinden is.

Een supercriterium voor Elite/Beloften over 100 kilometer, waar zie je dat nog op het programma staan? Dat dit voor de coureurs ook een uitdaging is bewijst het aantal vaderlandse toppers dat in Kwintsheul van start gaat. Voorzitter Hans Jansen en zijn comitéleden André Jansen en Bert Plooij hebben drukke weken achter de rug. Zij kunnen echter met een goed gevoel terugkijken op het behaalde resultaat wat de voorinschrijvingen betreft: 73 bij de Elite/Beloften, 31 Nieuwelingen en 53 bij de Amateurs M/Sportklasse en Junioren. Vooral de namen bij de Elite/Beloften maken het wielercomité blij. "Nationaal kampioen Roy Pieters, Ronan van Zandbeek, Yoeri Havik, Koos-Jeroen Kers, Johim Ariesen, Dennis Smit, Barry Markus, Jeff Vermeulen, Michael Vingerling, Raymond Kreder, Mitchell Huenders, en Martin Kooistra zijn renners die tot de nationale top behoren. Voeg daar de Westlanders toppers Jason van Dalen, Marvin van Spronsen, Nick van der Meer en Jos Koop bij dan kun je echt strijd verwachten op het 1200 meter lange lange parcours in Kwintsheul. Waar bovendien aan premiegelden voor de mannen het nodige te verdienen is. Wij zijn dik tevreden met dit deelnemersveld," aldus Hans Jansen.

Programma

Start en finish is aan de Leeuwerik en via de Grutto, Hoenderparklaan, Plein 1947, Raaphorst en Kerkstraat gaat het weer richting finish. Sportvereniging Quintus heeft de accommodatie weer beschikbaar gesteld om de rugnummers af te halen, verkleden en vanaf 16.00 uur in te schrijven voor de Rabo Dikke Banden Race.

13.00 uur Nieuwelingen 45 km

14.30 uur Amateurs M/Sportklasse/Junioren 60 km

16.15 uur Regionale Renners A en B 40 en 35 km

17.30 uur RABO Dikke Banden Race

18.30 uur Super criterium Elite/Beloften 100 km