Joram Verkerk wint skeeler-onderdeel Monster

Redactie 16-07-2018
Foto: stockfoto

Joram Verkerk uit Nieuw-Vennep is zondag tijdens het 57e Wielerspektakel van Monster de eerste winnaar geworden van het skeeler-onderdeel. Op het bedrijventerrein Vlotlaan was als onderdeel van de wielerronde een skeelerwedstrijd opgenomen. Daarin soleerde Verkerk naar de winst. Volgens de organisatie van de Ooms Skeelercup maakten de ruim zestig deelnemers er een mooie wedstrijd van. Dit ondanks de warmte en het feit dat het asfalt van 'niet al te beste' kwaliteit was.

Op het wieleronderdeel won Kevin Wilmsen uit Haarlem. Honselersdijker Sjoerd Kouwenhoven, die als veertiende finishte, was de beste regiorenner. Marvin van Spronsen blijft leider in het WestlandKlassement.

Bij de vrouwen won Evy Kuipers uit Lierop. Zij versloeg Minke Slingerland in de sprint. Mylène de Zoete was met haar zesde plaats de eerste streekrenster.

Bij de nieuwelingen-meisjes ging de zege naar Nina Spapen uit het Noord-Brabantse Rijen. Tweede werd Fleur Nagtegaal. Als derde finishte Marit Wasmus uit Den Hoorn, die daarmee tevens tot clubkampioene van Westland Wil Vooruit kon worden uitgeroepen.