Van Etten wint warme Ruitenburg Run

Redactie 22-07-2018
Foto: Ruitenburg Run MaasdijkHet startschot werd verricht door Aad Kester.

De warmte hield de gemoederen vooraf bezig bij de Ruitenburg Run Maasdijk, maar het heeft geen stempel gedrukt op de loop. De 28e editie was goed voor bijna 700 hardlopers en wandelaars. De 10 km werd gewonnen door Marco van Etten en bij de 5 km was Jeroen van Aken het snelst.

In de vroege ochtend ging de SpektakelMars van start over 10, 15 en 25 kilometer. Deelnemers reageerden enthousiast over de nieuw uitgezette en goede uitgepijlde routes. Later werden ook de hardlopers weggeschoten. Aad Kester verrichte namens hoofdsponsor Ruitenburg het startschot. Onderweg was voor de lopers een extra waterpost neergezet voor de nodige verkoeling. Voor de 60 jonge lopers aan de Beekenkamp Jeugdloop was er een medaille, die hen persoonlijk werd uitgereikt door An Beekenkamp, sponsor en naamgever van dit onderdeel.

De 5 van Dael werd dit jaar bij de mannen gewonnen door Jeroen van Aken in 16.05 en bij de dames was dit Elsbeth Ciesluk in een tijd van 18.10. Marco van Etten kwam bij de Ruitenburg Run van 10 km in 32.48 minuten als eerste over de finish. Bij de dames prolongeerde Fanos Tekle met 38.57 minuten haar overwinning.