Nationale titels voor Van der Drift en Hartog

Redactie 23-07-2018
Twan van der Drift reed een tijdje solo aan kop.
Foto: MTB Westland Wil Vooruit

Twee Westlanders hebben op het NK Mountainbike afgelopen weekend een nationale titel veroverd. In het Orderbos in Apeldoorn werd in verschillende categorieën gereden. Wateringer Twan van der Drift won bij de Nieuwelingen. De Lierse Larissa Hartog werd kampioen bij de juniordames.

In het deelnemersveld van 30 renners bij de Nieuwelingen startte Twan van der Drift als 16e. Kort na de start ontstond er een groepje van 7 sterke renners waar van der Drift al snel uit los reed. Na een tijdje solo op kop te hebben gereden, sloot Scott Baijs bij hem aan. Op de uitdagende technische stukken was Van der Drift de betere, maar de renner van West Frisia kwam meerdere keren terug in zijn wiel. Het vele losse zand en de tropische weersomstandigheden maakten het tot een zware wedstrijd. Van der Drift en Baijs gingen samen de laatste ronde in. In deze laatste ronde liet de Wateringer zijn metgezel achter zich en kwam als eerste over de finish. Quinten Buijs uit De Lier eindigde als 7e bij de Nieuwelingen en zo had Westland Wil Vooruit twee mannen in de top 10.

Wateringer Twan van der Drift behaalde dit seizoen eerder drie overwinningen bij MTB NL Cup wedstrijden, nadat hij een lange periode van blessures en tegenslag kende in zijn eerste jaar als Nieuweling. Tijdens zijn jaren bij de jeugd was van der Drift 7 keer Nederlands Kampioen MTB. Na de zomer zal hij zich als eerste jaars Junior uitkomend voor Westland Wil Vooruit richten op het veldrijdseizoen en o.a. Superprestige wedstrijden rijden in Nederland en België.

Juniordames

Bij de juniordames stond Larissa Hartog uit De Lier aan de start. De renster van de Merida Bassa-ploeg vertrok als een van de grote kanshebbers voor de nationale titel. In de eerste ronde reed Hartog weg met twee andere rensters en een ronde later waren ze nog maar met z'n tweeën over. Door een paar foutjes van haar concurrente kon Hartog een voorsprong pakken en zo naar de overwinning rijden. Zo maakte de Lierse haar favorietenrol waar en mag nu een jaar lang in het rood-wit-blauw rondrijden.