Wisselend resultaat Van der Ende in Spa

Redactie 23-07-2018
Foto: michelkort.nlNa de eerste race kon Ricardo van der Ende feestvieren.

Ricardo van der Ende heeft wisselend resultaat behaald in de vierde ronde van het Europees kampioenschap GT4 in Spa-Franchorchamps. De Naaldwijker eindigde in de eerste race op de tweede plaats, maar kon de tweede race niet uitrijden.

Na de kwalificaties mocht de Equipe Verschuur, waar Van der Ende voor uit komt, starten vanaf de vijfde positie. Zijn Schotse teammaat Finlay Hutchison startte de race en op positie 7 in het deelnemersveld wisselden de bestuurders. Van der Ende wist zich naar een tweede plaats te knokken. In de tweede race ging het minder vlekkeloos. De McLaren 570S GT4 van Equipe Verschuur kwam wel vooraan het deelnemersveld, maar met nog twee rondes te gaan bleken er motorproblemen.

"Het was een mooie race met een sublieme openingsronde. Het is erg jammer dat het zo moet eindigen, zeker voor de punten in het kampioenschap. Vorig jaar heb ik weinig pech gehad en heb ik het Europees kampioenschap voor de 4e keer weten te winnen. Hier kan niemand iets aan doen maar het lijkt net of de McLaren mijn snelheid niet aan kan!" eindigt Ricardo van der Ende dan maar lachend.

Van der Ende en Hutchison komen nog twee keer in actie voor het Europees Kampioenschap. Op 1 en 2 september op de Hungaroring en de finale op 14 en 16 september op de Nürburgring.