Rolstoelhandballers vinden sponsor tijdens Topsportcafé

Redactie 27-07-2018
Foto: Topsport WestlandLennard Hofstede werd onderworpen aan een vragenvuur.

Tijdens het Topsportcafé afgelopen donderdag hebben de rolstoelhandballers een sponsor gevonden voor hun vervoer naar de luchthaven.

Brigitte Eekhout vroeg namens het Nederlandse team, met daarin 7 Westlanders, aandacht voor de sport. Het nationale rolstoelhandbalteam doet in december mee aan het EK in Portugal en kon wel wat sponsors gebruiken om daar te komen. Taxi en autoverhuurbedrijf De Roo in Naaldwijk bood na de pitch aan het vervoer van spelers en materialen (o.a. rolstoelen en extra wielen) naar de luchthaven en terug te sponsoren. Tevens was er nog een anonieme sponsor. Eekhout sloot af met de wens om het EK rolstoelhandbal in 2020 naar het Westland te halen.

Profrenner

Het Topsportcafé stond eerder op de avond in het teken van wielrennen, met als hoofdgast profrenner Lennard Hofstede. Hij gaf een analyse van de eindsprint van de Tour-etappe naar Pau. Vervolgens vertelde hij over zijn leven als profrenner. Edwin Zuidgeest, bestuurslid van Stichting Topsport Westland, onderwierp hem aan een vragenvuur. Zo kwamen de aanwezigen onder andere te weten dat het ontbijt van een profrenner bestaat uit havermout, yoghurt, fruit en 3 eieren, dat een profrenner gemiddeld 40.000 kilometer per jaar fietst, dat ze gek zijn van koffie en hoeveel fietsen Hofstede in zijn assortiment heeft.

Marco Vijverberg, voorzitter van Profronde Westland, kon als afsluiter van het Topsportcafé melden dat Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam toegezegd hebben mee te doen aan de ronde in Wateringen op donderdag 2 augustus.