Derde editie Rijk Zwaan Korfbalderby's

Redactie 04-08-2018
Foto: ValtoHet toernooi wordt voor de derde maal georganiseerd.

Van 18 tot en met 21 augustus vindt de derde editie van de Rijk Zwaan korfbalderby's plaats. Dit jaarlijkse toernooi is een initiatief van verschillende korfbalverenigingen uit de regio. Doel is om korfbal op de kaart te zetten en alle teams voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Aan de Rijk Zwaan korfbalderby's doen teams mee van de verenigingen CKV Valto, ODO, CKV ONDO, CKC Maassluis en sinds dit jaar ook CKV Dijkvogels. Het toernooi vindt plaats over verschillende dagen en is open voor teams uit de B-jeugd, A-jeugd en senioren. Op zaterdag 18 augustus zullen de senioren het spits afbijten bij ODO, Maasland, waarna op dinsdag 21 augustus de A-jeugd aan de beurt is bij Dijkvogels, Maasdijk. Als laatste zal de B-jeugd op donderdag 23 augustus haar wedstrijden spelen bij ONDO, 's-Gravenzande.

Met dit toernooi hopen de vijf verenigingen het korfbalseizoen gezamenlijk te starten en de sport in de regio onder aandacht te brengen. Johan van der Meer, toernooiorganisator: "We zijn blij dat Dijkvogels dit jaar ook aanhaakt. We kunnen het korfbalseizoen nu echt met elkaar starten en met dit toernooi kunnen we de korfbalsport in onze regio nog meer onder de aandacht brengen." Zie voor meer informatie www.korfbalderbys.nl.