Hoek van Holland wint bij Varend Corso

Redactie 04-08-2018
Foto: SV

De boot van Hoek van Holland heeft bij het Varend Corso de eerste prijs gewonnen in de categorie niet-commerciële boten. De Hoekse boot had de hele familie Flodder aan boord, met 'opa' op het spoor er achteraan. De boot zelf was omgevormd tot een gigantische roze cadillac, het kenmerkende vervoersmiddel van de familie.

Het Varend Corso vaart voor de 21e keer door de regio en heeft als thema Helemaal Hollands. Er worden verschillende prijzen uitgereikt. In de categorie commerciële boten was de eerste prijs voor de gemeente Delft met het thema 'Gouden Eeuw'. De winnaar van de jeugdboot is Hollands Next.... corsoboot van Chimene de Mooy. Royal Flora Holland had de mooiste boot bij de zeilende westlanders. Vrijdag werd al bekend dat de Boerinnetjes de eerste prijs wonnen bij het kindercorso met hun boot Hollands Carnaval Festival.
Het corso vaart zondag nog via Schipluiden en Den Hoorn naar Delft. Aan het eind van het evenement wordt bekend wie de figurantenprijs en de bindersprijs wint. Ook wordt dan de publieksprijs bekend. Bezoekers kunnen op hun favoriete boot stemmen via www.varendcorsowestland.nlFotoalbum

Dit kan u ook interesseren