Van der Meer wint De Lier en Westland Klassement

Redactie 15-08-2018
Foto: WielerWestland.nlNick van der Meer won het Westland Klassement 2018.

Nick van der Meer heeft dinsdag zowel de wielerronde van De Lier als het Westland Klassement gewonnen. De Honselersdijker kwam in de 44ste editie van de Lierse ronde bij de elite/beloften als eerste over de finish, voor Ivar Slik en 's-Gravenzander Jason van Dalen. Van der Meer passeerde daarmee in het klassement Johim Ariessen. De Lier was de laatste wedstrijd in het klassement, omdat volgende week in Naaldwijk geen elite/beloftenkoers op het programma taat.

Sprint

Ariesen moest in De Lier hard aan de bak om zijn koppositie te verdedigen. Koos Jeroen Kers reed na 80 kilometer van het peloton weg en deed zo een aanval op de titel. Uiteindelijk kon een groepje met onder andere Jason van Dalen, Raymond Kreder en Nick van der Meer de oversteek maken naar de kopgroep, waarbij Ariesen twee renners een aanval zag doen op de titel. Hij ging in de achtervolging, maar kwam er niet bij en werd uiteindelijk elfde. Van der Meer moest twee punten goed maken op Kers en ging in de laatste bocht vol in de sprint. Ivar Slik en Jason van Dalen kwamen nog heel dichtbij, maar de sterke Honselersdijker wist de twee nipt achter zich te houden. Kers kwam als vijfde over de streep

Nieuwelingen en junioren

De zege bij de Nieuwelingen ging naar Mike Bronswijk uit Honselersdijk. Hij liet Ole Veenhuis (Westwoud) en Boris Romers (Rozenburg) achter zich. Voor Bronswijk was het na de Ronde van Maasdijk en Profronde Westland al zijn derde zege in de Westlandse criteriums. Hij stelde hiermee tevens de zege in het Westland Klassement veilig. Met alleen nog de koers in Naaldwijk te gaan, is hij in punten niet meer in te halen.