Vragen over opleidingen WHC

Redactie 21-08-2018
Foto: PR

In de Westlandse politiek zijn vragen gerezen over het onderwijsprogramma van het World Horti Center. Dat gebeurde naar aanleiding van een artikel in het AD, waarin wordt gesteld dat de onderwijsorganisaties klaar staan om universitair onderwijs aan te bieden op het WHC, maar dat ze wachten op de Westlandse politiek. Burgemeester en wethouders zijn nog bezig met het schrijven van het collegewerkprogramma en de scholen zouden daarop wachten. Het nieuwe collegejaar start 3 september.

Fractievoorzitter Peter Duijsens van oppositiepartij Westland Verstandig wil er meer over weten. "In het AD van 20 augustus jl. wordt omstandig uiteengezet door onderwijsinstituten van met name het hoger onderwijs dat het Westlands College het collegewerkprogramma nog niet af heeft en dus nog geen beleid heeft ontwikkeld voor het World Horti Center en dus het komende schooljaar geen lesprogramma in Westland georganiseerd kan worden. Hoe kan dat gebeuren en waarom heeft het College niet bijtijds ingegrepen?" Ook wil hij weten waarom de raad niet is geïnformeerd en welke maatregelen het college gaat nemen om de nadelen op te vangen.

Jenny Vermeer en Marcel Zuidgeest van coalitiepartij CDA Westland stellen ook vragen naar aanleiding van het artikel. "Volgens onze informatie zijn er twee opleidingen bij Hogeschool InHolland in Delft waar voornamelijk studenten vanuit het Westland zijn ingeschreven, te weten Tuinbouwmanagement en Tuinbouw & Agribusiness", aldus Vermeer en Zuidgeest. "Waar in het artikel de schijn wordt gewekt dat tenminste een van deze opleidingen gevolgd kan worden in het WHC, ligt de werkelijkheid anders. Beide opleidingen worden alleen in Delft aangeboden", Volgens de fractieleden was de studenten een opleiding beloofd die in ieder geval gedeeltelijk in Westland te volgen was."

Het CDA wil van het college opheldering en de precieze planning voor het komende schooljaar. Ook wil ze weten wiens schuld het is dat de twee opleidingen nog niet in Westland zijn te volgen; WHC of InHolland. Tot slot wil ze van het college horen hoeveel Westlandse studenten nu 'onnodig' dagelijks onderwijs in Delft volgen.