Van Emden en Tankink winnen Wielerspektakel

Redactie 22-08-2018
Foto: SV

Het Lotto-Jumbo-duo Jos van Emden en Bram Tankink hebben dinsdagavond het profomnium bij het Valstar Wielerspektakel in Naaldwijk gewonnen. Het koppel behaalde onder meer een derde plek in de teamsprint en de winst in de puntenkoers. Tweede werden Fabio Jakobsen (Quick Step Floors) en Moreno Hofland (Lotto-Soudal), die het snelste waren in de teamsprint. De derde plaats was voor het duo Nick van der Lijke en Taco van der Hoorn (beiden Roompot-Nederlandse Loterij). Zij werden tweede in de puntenkoers en derde in de rit in lijn.

Ploegentijdrit

Bij de ploegentijdrit was het team van Van Scheijndel Wielersport de snelste recreantenploeg met een tijd van 4:55. Tweede werd VD Valk Systemen (4:57), gevolgd door de ploeg van SolarNRG (5:04). Bij de trimmers won de ploeg van Odwin Fietsreizen (4:43), gevolgd door Terras-Quartel Cycling Team 1 (4:50) en Westland Beulen 1 (4:51). Bij de dames won HVHW/Fastspinning Dames (6:03), gevolgd door Dijkhard 1 Dames (6:07) en DB+ Blue Train Dames (6:09).

Junioren

Eerder op de dag werd bij de Trimmers A en B het Westland Klassement beslist. Dennis Meijer won bij de Trimmers A en Hans Meerbeek veroverde bij de B-Trimmers de titel. Zij zullen worden gehuldigd tijdens de afsluiting van het trimmersseizoen. De koers in Naaldwijk werd gewonnen door Twan Middelburg bij de A en door Ivano Zwirs bij de B.
Bij de junioren was het al duidelijk dat Frank Stijger het Westland Klassement zou winnen. Na De Lier kon hij niet meer worden bijgehaald. Serginho Wilshaus bereikte in Naaldwijk nog de tweede plaats, ten koste van Nick Brabander die derde werd.
De junioren reden in het Wielerspektakel van Naaldwijk gecombineerd met de amateurs. Luuk Schuurmans was de snelste in deze rit. 's-Gravenzander Marco Kuijvenhoven werd tweede. De derde plaats was voor junior Nathan Rijsdijk.