Solide Yoga viert 10-jarig bestaan

Redactie 31-08-2018
Foto: []

"Alweer 10 jaar", vertelt Esther Goercharn, eigenaresse van Solide Yoga & Wellness in Wateringen trots en dankbaar. Ze had 10 jaar geleden nooit kunnen weten dat met name Wateringen zo verlegen zat om meer ontspanning.

"10 jaar bezig zijn met yogalessen geven en ontwikkelen voor allerlei doelgroepen is fantastisch, vooral wanneer je ziet hoeveel goeds het voor mensen doet. Je ziet deelnemers door regelmatige beoefening van yoga opbloeien, meer tot rust en in balans komen. Maar je ziet ze vooral ontdekken dat ze door Yoga waardevolle tools aangereikt krijgen, die hen ondersteunen in het bevorderen van een gezondere leefstijl. Nuttig in deze impulsrijke tijd waarin we leven", vertelt ze.

Zoveel jaar geleden startte Esther met het geven van kinderyogalessen. Onder andere gemotiveerd door haar ervaring in de kinderopvang waarbij ze regelmatig te maken kreeg met kinderen die overprikkeld van school kwamen, maakte ze het haar beroep om jong en oud te inspireren om meer bewust om te gaan met stress en dit beter te herkennen. "Door de snelheid waarin we leven is het noodzakelijk regelmatig bij te tanken", aldus Esther.

Ze startte in 2008 in Wateringen op de Julialaan, niet wetende dat haar school zo succesvol zou blijken. In de loop der jaren ontstond er een vast docententeam en cursusaanbieders om haar heen met nu een weekvullend programma met 35 yogalessen per week. "Het grootste cadeau is om te zien dat je werkelijk iets voor de kwaliteit van iemands leven kan betekenen en dat er zoveel deelnemers al vanaf de start in Wateringen bij mijn Yogaschool zijn gebleven."

Sinds vorig jaar is de school gevestigd aan het Tolland in het door Esther opgezette centrum voor health en wellness. Tijdens de viering en open dag kun je uitgebreid kennismaken met de yogaschool en alle behandelaars.

Zaterdag 1 september van 13.00 tot 16.00 uur aan Het Tolland 4 te Wateringen. Zie ook www.solideyoga.nl.