Van Orsouw wint 70e Druivenschaaktoernooi

Redactie 10-09-2018
Foto: Westland SchaaktTheo van Orsouw in actie.

In de Kiem in 's-Gravenzande eindigde vrijdag 7 september het 70e Druivenschaaktoernooi. Voorafgaand aan de laatste ronde stond Henk van Putten een half punt voor op Theo van Orsouw. Henk moest in zijn laatste partij vechten voor remise tegen Michiel van Woerden terwijl Theo van voorzitter Paul Brasser won. Hiermee ontstond een gelijke stand, waarbij loting in het voordeel van Theo van Orsouw besliste. Hij won hiermee 70e Druivenschaaktoernooi.

Het openingswoord werd dit keer gedaan door voorzitter Paul Brasser en wethouder Pieter Varekamp. De wethouder feliciteerde de toernooiorganisatie met de 70e editie van het toernooi en reikte aan Vincent Kuyvenhoven een kistje druiven uit vanwege zijn 50e deelname. Om het toernooi officieel te openen deed de wethouder de eerste zet aan het eerste bord.

Over de drie avonden waren er weer Westlandse druiven, notatieboekjes, de verloting van twee dinerbonnen en voor driekwart van de deelnemers een prijs.

De eerste teamprijs ging naar SHTV1 uit Den Haag bestaande uit Karl Baak, Evert Baak, Ton Bodaan en Justus van Klaveren. De tweede prijs ging naar Lierse 2 gevolgd door Schaakmat Westland 6 dat als derde eindigde.

Bij het jeugdtoernooi werd de onderlinge tweekamp tussen Johan Westerveld en Erik Smit, beide van schaakclub Schaakmat Westland, in het voordeel van Johan beslecht die over de drie avonden won met 5-3.

Er deden dit jaar 88 deelnemers mee.