Eigen ontmoetingscentrum voor Westlandse veteranen

Redactie 11-09-2018
Westlands oudste veteraan, de heer Sirach de Vos, verrichtte tijdens de opening van het Veteranen Ontmoetings Centrum Westland in Poeldijk de offici\u00eble openingshandeling door het onthullen van een welkomstbord.
Foto: Stichting Veteranen Westland

Afgelopen zaterdag werd in woonzorgcentrum 'De Terwebloem' in Poeldijk een prachtig onderkomen voor de Westlandse veteranen geopend. Penningmeester Jan Kerkhof: "Een eigen onderkomen was al jarenlang onze droom en we zijn enorm trots en blij dat we deze locatie voor onze stichting ter beschikking hebben!"

door W.A. Veldhuizen-Boogert

Terugkijkend op de opening kan Kerkhof niet anders concluderen dat het een 'fantastische middag' was. "Onze oudste veteraan, de heer Sirach de Vos, verrichtte voor ons de officiële openingshandeling door het onthullen van een prachtig welkomstbord. Buiten de veteranen en hun echtgenoten mochten we ook veel andere hooggeplaatste gasten verwelkomen. Die waren onder andere afkomstig uit de Nederlandse krijgsmacht, het Veteranen instituut en de gemeentelijke én landelijke politiek. Ook de aanwezigheid van een militair voertuig en diverse militaire attributen uit het verleden, maakten het geheel meer dan af!"

Honkloos

Kerkhof over de stichting: "Stichting Veteranen Westland is ontstaan na een gezellige avond in Café de Viskeet in Ter Heijde aan Zee waar met regelmaat een ontmoetingsavond werd gehouden voor veteranen in het Westland. Vanaf 2015 maakten we als stichting gebruik van diverse locaties in het Westland, maar een eigen honk hadden we niet. Toen we erachter kwamen dat in De Terwebloem nog een ongebruikt gedeelte aanwezig was, zijn we met Stichting Pieter van Foreest om tafel gegaan. Met succes: vanaf nu hebben we een eigen Veteranen Ontmoetings Centrum Westland (VOCW)."

Opknappen

Kerkhof vervolgt: "Nadat we in februari de sleutel kregen, zijn we met man en macht aan de slag gegaan. Heel veel hebben we zelf kunnen doen, ook veel veteranen staken de handen uit de mouwen. Met behulp van sponsoren en geschonken inventaris, onder andere van de leegstaande gemeentehuizen, hebben we deze ruimte tot een prachtig ontmoetingscentrum kunnen omtoveren. De komende weken willen we de accommodatie verder gaan inrichten. We gaan hiervoor ook in gesprek met onze veteranen om te polsen welke behoeften zij hebben. We hopen op den duur meerdere keren per week open te zijn, zowel overdag als 's avond, en een gevarieerd aanbod aan activiteiten te kunnen bieden."

Toekomst

Kerkhof hoopt dat er in de toekomst nog meer veteranen zich bij de stichting aansluiten. "Met name de meer jongere veteranen verwelkomen we graag. Helaas hebben we door de wet op de privacy op dit moment minder mogelijkheden personen direct aan te schrijven. We hopen via diverse berichten in de media nog meer bekendheid aan onze stichting en ontmoetingscentrum te gaan geven."