Sportkanjerclub helpt kinderen sporten

Redactie 18-09-2018
Foto: SportkanjerclubDe kinderen maken kennis met verschillende sporten.

Speciaal voor Westlandse kinderen die momenteel weinig plezier beleven aan sport door sociale of motorische uitdagingen is er nu de Sportkanjerclub. In veertien weken tijd maken kinderen van 6 t/m 12 jaar kennis met verschillende sporten. Zo ontdekken zij wat ze leuk vinden en bouwen aan hun zelfvertrouwen. De Sportkanjerclub wordt ondersteund door de gemeente en is een samenwerking van Beweegcoach Westland, Kinderfysiotherapie regio Westland, Sportief Advies, Vitis Welzijn en diverse sportaanbieders.

De Sportkanjerclub geeft extra tijd, hulp en aandacht aan kinderen bij het beoefenen van sport. Een groep bestaat uit maximaal twaalf sportkanjers en wordt begeleid door twee sportdocenten. "We trainen, adviseren en begeleiden trainers om de sportkanjertraining te kunnen geven", vertelt kinderfysiotherapeute Wendy Scholtes, één van de initiatiefnemers. Het uiteindelijke doel is dat de kinderen aansluiting vinden bij reguliere sportaanbieders.

In oktober start de Sportkanjerclub met twee lessenreeksen in Monster en Poeldijk. Op maandag van 17.00 tot 18.00 uur in Sporthal de Wielepet in Monster voor 6-9 jarigen en op donderdag van 16.15 tot 17.30 uur bij Sportpark Verburch in Poeldijk voor 10-12 jarigen. Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats met kind en ouders om naar de persoonlijke doelen te kijken. Meer informatie op www.sportkanjerswestland.nl.