Bouw sociale huurappartementen in Honselersdijk gestart

Redactie 21-09-2018
Foto: Gerard-Jan VlekkeOp 20 september 2018 sloeg wethouder Ben van der Stee (r.) samen met Ren\u00e9 Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade de eerste paal voor de bouw van 26 sociale huurappartementen.

Vorige week donderdag sloeg wethouder Ben van der Stee samen met René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade de eerste paal voor de bouw van 26 sociale huurappartementen. Het appartementengebouw komt in de nieuwbouwwijk Boomparck in Honselersdijk. De start van dit project is een bijzondere mijlpaal voor de woningcorporatie omdat zij eerder nog niet actief was in Honselersdijk.

"Het is voor corporaties steeds lastiger nieuwbouwplannen uit te voeren. Toch pakken wij de kansen die ons voordoen en dat blijven we doen. In 2015 werden wij benaderd of wij dit project van Vestia over wilden nemen. Natuurlijk stonden wij hiervoor open, want zo kunnen wij een bijdrage blijven leveren aan de beschikbaarheid van sociale huurwoningen in het Westland. Ik verwacht dat de bouw van dit project voorspoedig verloopt, zodat we eind 2019 de bewoners welkom kunnen heten", vertelt René Lemson.

Het appartementengebouw krijgt een frisse uitstraling en gezellige hoekbalkons. Het gebouw telt vijf verdiepingen en een begane grond en ligt aan de Van Poeljestraat in de nieuwbouwwijk Boomparck. De appartementen hebben een oppervlakte van 54 tot 83 m2, een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, een buitenruimte en een eigen berging op de begane grond. De appartementen krijgen minimaal energielabel A. Enkele weken voor oplevering publiceert Arcade de woningen op www.woonnet-haaglanden.nl.