Succesvol NK Mountainbike voor WWV-jeugd

Redactie 24-09-2018
Foto: WWVMenno Huising pakt nationale titel MTB tijdens zijn laatste optreden bij de jeugd.

Westland Wil Vooruit-renners Menno Huising en Boris van der Voort zijn ieder in hun categorie Nederlands Kampioen geworden bij het NK MTB voor de jeugd. Dat werd afgelopen zaterdag in Oldenzaal verreden. Van WWV deden 34 jongens en meisjes mee.

Bij de oudste categorie was Michael Boers (Naaldwijk) snel gestart, waar Menno Huising (Wateringen) een mindere start kende. Huising trok in de eerste ronde echter direct het gas open en pakte in de opvolgende ronde de kop van de wedstrijd. Hij kwam als eerste over de finish en behaalde daarmee de nationale titel bij het mountainbiken. Eerder won hij al goud bij het veldrijden (2018) en wielrennen (2017). Zijn maatje Michael Boers (Naaldwijk) moest nog een flinke strijd leveren om de derde plaats en wist deze knap te behalen. Beiden nemen afscheid van de jeugd en komen vanaf dit najaar uit voor het offroad team van Westland Wil Vooruit. Zij zullen zich de komende maanden als Nieuweling richten op het veldrijden.

Boris van der Voort (Kwintsheul) was bij de 11-jarigen goed weg bij de start en pakte direct de koppositie. Hij kon zijn voorsprong op de nummers 2 en 3 uitbouwen en kwam uiteindelijk met 15 seconden ruim als eerste over de streep. Van der Voort won dit jaar het landelijke klassement en was eerder Nederlands Kampioen in 2016. Mae Cabaca (Vlaardingen) won met overmacht de titel bij de meisjes in deze categorie.

Nance van der Drift (Wateringen) reed bij de meisjes van 13 jaar een sterke wedstrijd en eindigden als 2e, achter de oppermachtige en meervoudig Nederlands Kampioene Lauren Molengraaf uit Capelle aan de IJssel.

In de jongste categorie (8 jaar) reed Iker Slotboom (Kwintsheul) naar een mooie 2e plaats.