Officiële opening Van der Ende Groep

Redactie 24-09-2018
Foto: Rolf van KoppenDe open dag werd afgesloten met een personeelsfeest.

Van der Ende Groep heeft afgelopen zaterdag haar nieuwe, moderne bedrijfspand aan de Aartsdijkweg 23 in Maasdijk officieel geopend. Voor deze gelegenheid was een deel van de bedrijfshal omgetoverd tot ontvangstruimte. In de ochtend luisterden ca 350 genodigden, personeel en familieleden naar een inspirerend verhaal van algemeen directeur Lex van der Ende. Verder was er een energieke bedrijfsimpressie en de Van der Ende conference van Sjaak Bral. Daarna werd getoost en gezamenlijk geluncht.

Open dag

Na de lunch startte de open dag, waarvoor door het hele pand de blauwe loper was uitgerold. Langs die route konden bezoekers kennismaken met alles van Van der Ende Groep te bieden heeft. Diverse leveranciers en partners lieten zich bovendien ook zien, net als de vacaturestand van Van der Ende. Kinderen konden op het techniekplein zelf pompjes bouwen. Voor de jongere kinderen waren er springkussens, goochelaars, popcornwagens en schminkdames. Stichting ALS en Stichting De Zaaier presenteerden zich in het pand. Van der Ende Groep vroeg bezoekers niet om cadeaus, maar om giften voor deze goede doelen. De totale opbrengst voor Stichting ALS Nederlands en Stichting de Zaaier is 14.457,91 euro. Dit wordt door het bedrijf aangevuld tot een bedrag van 17.500,- euro en verdeeld over beide doelen. Er waren ruim 2.000 bezoekers bij de open dag.

Als dank voor alle extra inzet tijdens de verbouwing en verhuizing, werd deze feestelijke dag afgesloten met een besloten feest speciaal voor al het personeel met partners.

Uniek concept

Van oudsher heeft Van der Ende Groep een ijzersterke reputatie binnen de tuinbouw. Maar ook daarbuiten is Van der Ende sterk in watertechniek, luchtbehandeling en (industriële) filtratietechniek, zowel nationaal als internationaal. "Door het unieke 'alles onder één dak' concept, zijn we lastig te vergelijken met vakgenoten. Goed beschouwd zetten we in de segmenten waarin we opereren de norm. En dat willen we ook graag," zegt Lex van der Ende, algemeen directeur.