Gang van zaken: 'We willen ervoor zorgen dat mensen beter in hun vel komen te zitten'

Redactie 19-10-2018
Foto: Rolf van Koppen Fotografie

Steeds meer mensen weten de praktijk voor huidtherapie Huid&Zorg in Naaldwijk te vinden. "We doen zowel medische als cosmetische behandelingen," vertelt eigenaar en huid- en oedeemtherapeut Wendy van der Knaap. "En ook mannen komen steeds vaker. Elke behandeling wordt altijd aangepast aan de huid van de klant."

Bij binnenkomst blijkt Huid&Zorg groter dan gedacht. Er staan lekkere fauteuils, grote schemerlampen en enorme vazen, alles in een lichte kleur. Ook in de vijf behandelkamers is het licht en ruim, en er staan zijden orchideeën. De therapeuten zijn in het wit gekleed. "Ik vind een nette, verzorgde en professionele uitstraling erg belangrijk," zegt Wendy.

Groei

Negen jaar geleden begon Wendy haar praktijk als huidtherapeut. "Ik startte alleen, maar ik heb altijd het doel gehad om een grotere praktijk op te zetten met een zo breed mogelijk aanbod aan behandelingen," zegt ze. "Zo'n praktijk bestond nog niet in het Westland. Ik wilde graag groeien en kunnen investeren in de meest innovatieve apparatuur." Wendy heeft nu een team van zeven vrouwen om zich heen. "We behandelen huidproblemen zoals acne en pigment en we zorgen voor huidverbetering bij o.a. huidveroudering en rosacea. Dit doen wij met behulp van de beste laserapparatuur en het gebruik van medische huidverzorgingsproducten. Daarnaast bieden wij medische behandelingen, zoals oedeemtherapie of littekenbehandeling na een operatie, vaak na verwijzing van een huisarts of dermatoloog."

Kwaliteit

Huid&Zorg biedt behandelingen aan voor zoveel mogelijk aandoeningen. De behandelaars zijn gediplomeerd huidtherapeut en er is een medisch pedicure. "We hebben allemaal dezelfde opleiding op hbo-niveau, maar we hebben wel onze eigen specialiteiten. Zo doet de een vaker medische behandelingen en de ander meer cosmetische." Wendy houdt de kwaliteit van de zorg en behandelingen hoog door de kennis van haar medewerkers continu te blijven ontwikkelen. "We volgen trainingen en nascholing en op de dagen dat ik zelf geen behandelingen doe, adviseer en begeleid ik mijn collega's. We overleggen welke behandeling het meest geschikt is voor de cliënt."

Investeren

De ontwikkelingen binnen de huidtherapie gaan heel snel. "Wij vinden het belangrijk om in te spelen op deze ontwikkelingen, en investeren dan ook regelmatig in de nieuwste apparatuur. Wij testen dit uitvoerig en pas als we zien dat het resultaat goed is, ga ik investeren." Wendy vertelt trots dat er binnenkort nieuwe huidanalyseapparatuur geleverd wordt. "Daarmee kunnen we de diepere huidlagen analyseren en de huidproblemen goed in kaart brengen. Zo kunnen we nog beter een behandelplan op maat bieden."

Bescherming van de huid

Mensen kunnen uiteraard ook zelf veel doen om huidveroudering tegen te gaan. "De beste bescherming tegen huidveroudering is nog steeds een goede zonnebrandcrème. Ik ga zelf niet zónder de deur uit. Vooral na de zomer wordt vaak om een behandeling van pigmentvlekken en huidveroudering gevraagd. Hoe meer de huid aan de zon wordt blootgesteld, hoe meer pigment en rimpels er ontstaan." En er zijn meer tips om een mooie huid te houden: Niet roken, water drinken en niet onder de zonnebank gaan, zorgen voor een betere huid.

Planning

Voor iedere dag heeft Wendy een planning van zaken die ze wil doen. "De dagen zijn druk en er komt altijd wel iets tussendoor. Het is daarom belangrijk om de focus te houden maar het komt ook regelmatig voor dat ik thuis aan het werk ben. Je bent toch dag en nacht met je bedrijf bezig." Dat ze net haar eerste kindje heeft gekregen, heeft ook gevolgen voor haar planning. "Nu moet ik toch rekening houden om mijn kind op tijd van de opvang te halen. Ik wil controle houden over mijn bedrijf én thuis zijn voor mijn kindje. Ik zal hierin een nieuwe balans moeten vinden tussen werk en privé."

Persoonlijk

Huid&Zorg staat voor een persoonlijke benadering. "Als mensen bij ons komen voor een behandeling, dan zorgen we ervoor dat ze een vaste therapeut krijgen. Mensen zijn toch vaak onzeker en een vaste therapeut kan volgen wat er met de huid gebeurt en daar op inspelen. Bij problemen kunnen cliënten terecht bij hun vertrouwde therapeut. Zij kennen immers de huid van de cliënt het beste. En voor welke behandeling iemand ook komt, we willen er altijd voor zorgen dat mensen beter in hun vel komen te zitten."