Recordtijden lopen tijdens nachtelijke Kuitenbijtersrun

Redactie 26-10-2018
Foto: Olympus'70De nachtelijke Kuitenbijtersrun is een sfeervol evenement.

In de nacht van zaterdag op zondag vindt bij Olympus'70 de Kuitenbijtersrun plaats; een unieke, nachtelijke hardloopwedstrijd en wandeltocht waarbij atleten gegarandeerd een supertijd neer kunnen zetten.

Omdat er in de Europese Unie volop wordt gepraat over het afschaffen van de zomertijd zou het zomaar de laatste keer kunnen zijn om als hardloper een onwaarschijnlijke supertijd neer te zetten. De Axia Kuitenbijtersrun wordt gelopen in de nacht waarin de zomertijd wordt teruggezet. Deelnemers starten zondagnacht 28 oktober om 2.00 uur bij Olympus '70 in Naaldwijk. Zij lopen rondes over een sfeervol verlicht parcours van 3 kilometer. Zodra de tijd om 3 uur een wordt teruggezet, passeren de hardlopers nog eenmaal de finish, waardoor een fabelachtige tijd voor de hardlopers is gegarandeerd.

Sfeerlicht

Het parcours loopt over de markante Snelbinder en de Fietsersbrug boven de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk. Deze bruggen geven de loop haar bijzondere naam. Ook wordt rondom het terrein van hoofdsponsor, tevens 'buurman' van Olympus '70, Axia Vegetable Seeds gelopen. De route wordt aangegeven met sfeerlichtjes en een met een warme kop Axia-soep na afloop maakt de organisatie er een gezellige nacht van. Deelnemers ontvangen een toepasselijke gadget.

Prijs

De loop wordt voor het tweede jaar gehouden. Hoewel sfeer en het goede doel belangrijker zijn dan het competitieve element, worden er wel winnaars gehuldigd. Wie het grootste aantal ronden in de kortste tijd loopt, wint. Vorig jaar wist Maarten Bakker 18 kilometer af te leggen in de fabelachtige tijd van 05:58,60. De eerste vrouw die een prijs in ontvangst mocht nemen, was Lynn van Toledo. Zij liep 15 kilometer in 09:10,22. Wesley Odenkirchen (18 kilometer in 08:37,02) eindigde als tweede bij de mannen, gevolgd door Daan Valstar (15 kilometer in 01:06,31). Joke Immerzeel (15 kilometer 12:53,33) mocht als tweede vrouw het podium beklimmen. Zij werd gevolgd door Anne Hagebeek (12 kilometer in 01:08,88).

Inschrijven

In overleg met hoofdsponsor Axia Vegetable Seeds is besloten de run te verbinden aan een goed doel. Dit jaar is dat Villa Joep. Villa Joep maakt zich sterk voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Deelnemers kunnen desgewenst een vrijwillige bijdrage bovenop het inschrijfgeld doneren. Na-inschrijving kan op 28 oktober van 00.30 uur tot 1.45 uur bij Olympus'70. De kosten voor na-inschrijving zijn 18 euro. Vorig jaar werd 2.840 euro opgehaald. Zie voor inschrijven en meer informatie www.kuitenbijtersrun.nl.