Zwemvereniging Westland geeft zwemclinics

Redactie 26-10-2018
De kinderen speelden een echte wedstrijd.
Foto: ZV Westland

Zwemvereniging Westland heeft in de herfstvakantie voor 100 Westlandse kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar een waterpolo- en wedstrijdzwem clinic gegeven in zwembad Maesemunde in 's-Gravenzande. Alle kinderen konden in het voorprogramma van de Zwemvierdaagse een hele middag gratis van alles leren over waterpolo en wedstrijdzwemmen.

Deze middag werd het zwembad ingedeeld met aan de ene kant een echte waterpolo wedstrijd met professionele doelen en aan de andere kant de banen voor de zwemwedstrijden. Voordat het zo ver was, werden eerst de beginselen van het spel en techniek uitgelegd, maar vooral heel veel geoefend.

Bij de waterpolo clinic begonnen de kinderen met het leren van de waterpolo crawl en daarna werd er geoefend met de bal in het water. Vervolgens leerde de kinderen de polo bal met één hand over te gooien en werd er een echte wedstrijd gespeeld. De andere helft van de aanwezige Westlandse jeugd leerde alles over het wedstrijdzwemmen. Stap voor stap leerde de kinderen de duik te stroomlijnen en met kracht af te zetten, niet te diep te gaan en vooral ver vooruit te duiken.