Maasdijk bezorgd om stilte rond hotel

Redactie 30-10-2018
Foto: Rolf van Koppen Fotografie\/Archief

In twee open brieven heeft het bestuur van de Maasdijkse Belangen Vereniging haar zorgen geuit over de stilte rondom een mogelijk tweede arbeidsmigrantenhotel in Maasdijk. De ene brief is gericht aan het College van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad, de andere brief is gericht aan NL Jobs dat een hotel voor 250 personen wil realiseren. "Er zal achter de schermen hard worden gewerkt, maar voor ons is het veel te stil", aldus Alex de Bok namens de MBV. "Wij hopen dat de gemeente ondanks de mislukte poging in augustus alsnog slaagt in de opzet om een tweede hotel in Maasdijk te voorkomen. Je merkt dat dit leeft onder de Maasdijkers, maar de stand van zaken is nu niet duidelijk. Daarom slaan wij nu op de trom."

De Maasdijkse Belangen Vereniging heeft vooral moeite met het totale aantal arbeidsmigranten dat het dorp te verstouwen krijgt. Maasdijk kent 4400 inwoners en hiervan zijn er volgens onderzoek Gemeente Westland in augustus dit jaar 518 als arbeidsmigrant ingeschreven. Als er nog eens 250 arbeidsmigranten bij komen, gaat het percentage richting de 20%. De leefbaarheid komt volgens de belangenvereniging hierdoor onder druk te staan. NL Jobs heeft eerder aangegeven dat de nieuwe bewoners vooral gericht zullen zijn op De Lier en dat men er in Maasdijk weinig last van zal hebben.

De vereniging hoopt dat de brieven serieus worden genomen door de ontvangers. "Maasdijk heeft al eerder laten zien dat er door goede samenwerking veel bereikt kan worden; het Pootje van Bram wordt gerealiseerd nadat het dorp in opstand kwam. Daarentegen bleven de windmolens in Honderdland juist weg door een storm aan kritiek." En mocht het resultaat niet bereikt worden? "Dan komt het dorp weer in actie", belooft MBV.