Westlandse winnaars internationale tekenwedstrijd

Redactie 05-11-2018
Foto: Thierry Schut Bij de internationale tekenwedstrijd, georganiseerd door Lions Club Westland zijn vier Westlandse scholieren in de prijzen gevallen.

Bij de internationale tekenwedstrijd, georganiseerd door Lions Club Westland zijn vier Westlandse scholieren in de prijzen gevallen. Woensdag 31 oktober heeft wethouder Piet Vreugdenhil de prijzen uitgereikt. Het thema van de tekenwedstrijd was 'Vrede en aardig zijn voor elkaar'. Dit thema gaf de leerlingen inspiratie om schitterende tekeningen te maken. Jolijn Mul, Noortje van der Stap, Noortje van Schie en Olivier Snijder werden de trotse winnaars en kregen een kopie van hun tekening ingelijst.

Aan deze door Lions club Westland georganiseerde actie deden vier scholen mee. De Hoeksteen uit Honselersdijk, De Hofvilla uit Wateringen, de Bernadetteschool uit Naaldwijk en de Prins Willem Alexander uit 's-Gravenzande. Vol enthousiasme hebben de leerkrachten van de groepen 7 en 8 hun 220 leerlingen weten te motiveren tot geweldige prestaties. Achter elke tekening zat een verhaal. Uit al deze tekeningen werden er vijftien genomineerd en deze hebben een week in de bibliotheek in Naaldwijk gehangen.

De winnende tekeningen doen verder mee in de landelijke wedstrijd en de uiteindelijke Nederlandse winnaar wordt ingezonden voor de internationale prijsuitreiking die begin volgend jaar in het gebouw van de VN zal plaatsvinden.