Docenten op bedrijfsbezoek

Redactie 16-11-2018
Foto: ISW

In het kader van ISW onderneemt hebben circa 40 ISW-docenten donderdag 15 november een bedrijfsbezoek gebracht aan een tweetal Westlandse bedrijven: Koppert Machines en Van der Ende Groep.

De bedrijfsbezoeken worden gerealiseerd vanuit het initiatief 'ISW onderneemt'. Dit initiatief is het afgelopen jaar opgericht door ISW en heeft als doelstelling de verbinding tussen onderwijs en het Westlandse bedrijfsleven in de agrisector talrijker en steviger te laten worden

Met het initiatief heeft ISW tevens de ambitie om de Westlandse leerlingen op alle niveaus te interesseren voor de agrisector in het Westland, zodat op lange termijn - na de vervolgopleiding van de huidige leerlingen - genoeg jonge professionals actief worden en blijven in de agrisector in Westland. Het initiatief wordt de komende jaren verder uitgebouwd naar een continue en structurele lijn binnen de scholengroep.

Met het bedrijfsbezoek bij Koppert Machines en Van der Ende Groep hebben de docenten met eigen ogen en oren ervaren wat er bij deze bedrijven als onderdeel van de tuinbouwsector allemaal gebeurt die ondernemend Westland te bieden heeft. Deze kennis kunnen zij weer meenemen in de lessen en toepassen in het curriculum om de leerlingen te enthousiasmeren voor de agrisector in Westland.