De Lange eenzaam op kop in EasyRun

Redactie 19-11-2018
Foto: Carry WilminkRen\u00e9 de Lange liep de hele wedstrijd eenzaam aan kop.

De EasyRun in Monster is zaterdagmiddag gewonnen door René de Lange uit Den Haag. De 41-jarige atleet voltooide de ruim 21 kilometer 1.17.51. Bij de vrouwen zegevierde Carla Ophorst uit Honselersdijk - in haar laatste wegwedstrijd als 59-jarige - in precies 1.30.00.

Direct na de start bij sporthal De Wielepet nam De Lange afstand van de andere deelnemers aan de 21,1 kilometer. Via het duinfietspad rende hij richting Kijkduin en was even voorbij het Schelpenpad al uit het zicht van de eerste vier achtervolgers. Aangekomen op het strand bij Kijkduin nam Honselersdijker René van der Stap het voortouw bij de achtervolgers, van wie uiteindelijk alleen Maassluizer Gerard de Lange in zijn spoor kon blijven.

Bij een tijdmeting na 14 kilometer bleek René de Lange anderhalve minuut voorsprong te hebben. Hij zou dit uitbouwen tot 3.35 op de eindstreep. Tweede werd Van der Stap (1.21.26), die bij Vlugtenburg nog was ingehaald door zijn Maassluise concurrent, maar uiteindelijk toch met 6 seconden voorsprong op Gerard de Lange kon finishen.

De Elektravon Run, een wedstrijd over 10,3 kilometer, werd voor de tweede maal in successie gewonnen door Peter Pollemans. De van Flakkee afkomstige Pollemans, woont inmiddels in Hoek van Holland en traint nu bij Olympus '70. Met zijn tijd van 39.31 was hij 1.20 sneller dan vorig jaar. Zijn vriendin Lisa Driessen, zo'n tien jaar geleden een succesvolle juniore, was de snelste vrouw, in 47.07.

De 5,7 kilometer lange Opti-flor Run, die ook deels over het strand voert, kreeg een vrouwelijke winnares. Juniore Isa Leen uit 's-Gravenzande was de snelste van allemaal in 22.33. Zij relativeerde haar zege door te wijzen op de afwezigheid van enkele snelle clubgenoten van Olympus '70. Eerste man was Pascal van den Bosch uit Den Haag, die 7 seconden op Isa moest toegeven. Tweede werd Daan Valstar (23.12). Bij de vrouwen finishte Inga Michejenko als tweede in 24.49.